Ληγμένα τρόφιμα στη διανομή Τ.Ε.Β.Α. σε συμπολίτες μας

 

Ληγμένες συσκευασίες τροφίμων διανεμήθηκαν σε συμπολίτες μας προ ημερών, δικαιούχους Τ.Ε.Β.Α., παρά το φιάσκο του περασμένου Φεβρουαρίου με τα ελαιόλαδα στα οποία κολυμπούσαν διάφορα σωματίδια και τα αλεύρια που έληγαν σε λίγες ημέρες από την ημερομηνία διάθεσής τους και είχε αποκαλύψει η εφημερίδα μας.

Μετά το σάλο και τα ατέλειωτα παράπονα συμπολιτών μας τότε, είχε βγει ανακοίνωση από το γραφείου δημάρχου και είχε ζητήσει συγγνώμη εκδηλώνοντας μάλιστα και την πρόθεσή του να αντικαταστήσει τα τρόφιμα εκείνα.

Φαίνεται όμως πως το πάθημα δεν έγινε μάθημα και ξαναζούμε την ίδια ιστορία.

Συμπολίτες μας διαμαρτύρονται στέλνοντάς μας φωτογραφίες ή φέρνοντάς μας συσκευασίες αλευριού, ληγμένες από τις 15 Φεβρουαρίου 2022!!!.

Συσκευασίες Τ.Ε.Β.Α., οι οποίες τους διανεμήθηκαν πριν λίγες ημέρες στο χώρο της π. ΒΙΟΧΡΩΜ.

Θυμίζουμε πάντως πως η εφημερίδα μας με δημοσίευμά της στις 30 Ιουνίου, ζητούσε να γίνει έλεγχος των προϊόντων που θα μοιράζονταν, έχοντας την εμπειρία από την διανομή του Φεβρουαρίου.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε την επομένη 1η Ιουλίου και πλέον τα παράπονα είναι πολλά, όπως και τα σχόλια στο διαδίκτυο και επικεντρώνονται σε συσκευασίες αλευριού, οι οποίες μοιράστηκαν προ ημερών αλλά έχουν λήξει από τις 15 Φεβρουαρίου!!!,  ενώ μας είπαν πως δόθηκαν κοτόπουλα με ημερομηνία λήξης μόλις λίγων ημερών…

Σημειώνουμε πως υπήρξε δημοσίευμα της εφημερίδας “δικαιοσύνη” η οποία υποστήριζε σχετικά με της διανομή, πως όλα έγιναν με τάξη και ταχύτητα και πως τα προϊόντα είχαν ελεγχθεί για την ποιότητά τους, μάλιστα από τον ίδιο τον δήμαρχο κ. Μίχο…

ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ “ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ”

Λυπούμαστε ειλικρινά για την τακτική που ακολουθείται για μια ακόμα φορά και αφορά τη διάθεση προϊόντων σε συμπολίτες μας τα οποία έχουν λήξει και μοιράζονται χωρίς σοβαρό έλεγχο απ΄ ότι τελικά αποδεικνύεται.

Τρόφιμα που αφορούν φτωχές οικογένειες, δεν δικαιούται κανένας να μην είναι προσεκτικός.

Εάν ο δήμος αδυνατεί να κάνει σωστούς ελέγχους, στα προϊόντα που του στέλνουν, πριν τα διαθέσει σε συμπολίτες μας, να μην ξανακάνει εκείνος καμιά διανομή και να την αναλάβει άλλος φορέας.

Έλεος κανένας δεν μπορεί να παίζει με την υγεία των συμπολιτών μας και των παιδιών τους…

Σημειώνουμε επίσης, όπως πληροφορηθήκαμε,  πως δόθηκαν πακέτα με προϊόντα Τ.Ε.Β.Α. περί τα πενήντα στον Ι. Ν. Παναγίας Ελεούσας για τα γεύματα που προσφέρει σε απόρους, περίπου είκοσι πακέτα σε εργαζόμενους του δήμου και εξήντα πακέτα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου…

Νωρίτερα γράφαμε πως και η ζάχαρη που διατέθηκε ήταν ληγμένη, πληροφορηθήκαμε όμως πως η ένδειξη στη ζάχαρη αφορούσε την ημερομηνία συσκευασίας της και όχι λήξης της. Θεωρούμε πως η διόρθωση αυτή είναι επιβεβλημένη να γίνει, προς αποφυγή παρεξηγήσεων και λανθασμένων εντυπώσεων.