ΒΕΠ: Η τεχνική εκπαίδευση επιλογή κ όχι λύση ανάγκης,συνεχίζουμε τον πήχη ψηλά για καλύτερο μέλλον της βιοτεχνίας

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τον Ιούνιο 2022 σημειώθηκε μείωση παραγωγής και νέων παραγγελιών για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2021.

Η παραγωγή σε όλο το εύρος του ελληνικού μεταποιητικού τομέα μειώθηκε οριακά τον Ιούνιο.

Εν τω μεταξύ, η ζήτηση από τους πελάτες του εξωτερικού μειώθηκε επίσης. Οι νέες παραγγελίες εξαγωγών συρρικνώθηκαν για δεύτερη φορά τους τελευταίους τέσσερις μήνες, και με τον πιο έντονο ρυθμό που έχει καταγραφεί από τον Ιανουάριο του 2021.

Παράλληλα το επιχειρηματικό περιβάλλον αλλάζει, η εποχή του ψηφιακού κ πράσινου επιχειρείν είναι εδώ και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καλούνται για μια ακόμα φορά να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις.

Θα πρέπει να εκσυγχρονίσουν τον παραγωγικό τους εξοπλισμό, να βρουν κ να υιοθετήσουν λύσεις για το ενεργειακό κόστος, αλλά και να βρουν εξειδικευμένους τεχνίτες που θα ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα.

Η χώρα μας παρά τις κρίσεις – πανδημία κ ενεργειακό – έχει στα χέρια ισχυρά εργαλεία, ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης, Αναπτυξιακός Νομός για να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσει .

Το θέμα όμως τεχνικά χέρια , εξειδικευμένα τεχνικά χέρια εκπέμπει sos. Έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις κ από τη κυβέρνηση κ από όλους εμάς τους εμπλεκόμενους φορείς. Όμως πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθούν ισχυρά εργαλεία που θα δώσουν στη νέα αγορά, στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό. Η παραγωγή, ο κλάδος της μεταποίησης δεν μπορεί να χάσει άλλο χρόνο. Οι βιοτέχνες “όλοι μαζί φωνάζουμε” δώστε άμεσα λύση στα τεχνικά χέρια που έχουν εξαφανιστεί από το ελληνικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Ψηφιακός κ πράσινος μετασχηματισμός για την ελληνική βιοτεχνία δεν υπάρχει χωρις τα κατάλληλα εξειδικευμένα κ πιστοποιημένα τεχνικά χέρια .

Στο Βιοτεχνικό επιμελητήριο Πειραιά ήταν κ παραμένει προτεραιότητα μας η στήριξη της τεχνικής εκπαίδευσης αλλά κ η άμεση σύνδεση της με την αγορά εργασίας.

Προς αυτή την κατεύθυνση προετοιμάζουμε σημαντικές πρωτοβουλίες σε συνεργασία πάντα με τα μέλη μας. Καταφέραμε η τεχνική εκπαίδευση επιλογή κ όχι λύση ανάγκης να ακουστεί παντού, συνεχίζουμε με τον πήχη πιο ψηλά για ένα καλύτερο μέλλον της βιοτεχνίας, του βιοτέχνη.

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ