Παϊτέρης Κωνσταντίνος: Πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας, ‘’Απομόνωση‘’


Για μια ακόμη φορά γινόμαστε θεατές στο ίδιο έργο που επαναλαμβάνεται εδώ και 3 χρόνια “Η απομόνωση”. Διαβάζουμε για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για τον μήνα Ιούλιο στην πόλη μας από τον Δήμο μας.

Δυστυχώς,

Για άλλη μια φορά βλέπουμε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί καμία εκδήλωση από τις 15 προγραμματισμένες σε διάφορα σημεία – πλατείες της πόλης, στην πλατεία Δημοκρατίας χωρίς να είναι ξεκάθαρος ο λόγος της μη επιλογή της .

Προφανώς θα μπορούσε να συμπεράνει κάποιος ότι μάλλον τους κατοίκους – δημότες της γειτονίας γύρω από την πλατεία τους έχουμε ξεχάσει. Όπως τους είχαν ξεχάσει και τα Χριστούγεννα χωρίς ο δήμος να τοποθετήσει ούτε ένα στολίδι για να νιώσουν οι συνδημότες μας το κλίμα των ημερών (η μοναδική πλατεία σε όλη την πόλη που δεν ήταν στολισμένη με δένδρο).

Μάλλον θα μπορούσε να πει κάποιος ότι τα παιδιά γύρω από την Πλατεία Δημοκρατίας δεν έχουν ανάγκη από τον παιδικό θίασο ή μάλλον οι μεγάλοι δεν έχουν ανάγκη και αυτοί να απολαύσουν μουσικά δρώμενα, όπως και άλλοι συμπολίτες μας στις άλλες πλατείες του δήμου και γράφοντας για μουσικά δρώμενα, ακόμη αιωρείται η υπόσχεση από την δημοτική αρχή για μουσικό αφιέρωμα στον αείμνηστο λαϊκό τραγουδιστή εθνικής εμβέλειας Μανώλη Αγγελόπουλο.

Ακόμη θα μπορούσε να γράψει κάποιος ότι η πλατεία Δημοκρατίας χρειάζεται καθάρισμα, μπαγκάκια, λάμπες και κυρίως ζωντάνια, πράγματα που δεν είμαστε ή δεν θέλουμε να τα κάνουμε πράξη τώρα, αλλά μόνο 10 ημέρες πριν τις εκλογές.

Επίσης θα μπορούσαμε να γράψουμε ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δεν γνωρίζει την ύπαρξη της πλατείας καθώς και οι άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι που ζουν και κατοικούν στην περιοχή, ώστε να προτείνουν και να εντάξουν και την πλατεία στους χώρους πραγματοποίησης εκδηλώσεων της πόλης μας.

Τέλος, αν εντάσσαμε και την πλατεία Δημοκρατίας σε νέα ονοματοδοσία από τον Δήμο μας. Ίσως οι άνθρωποι της περιοχής για κάποιους αξίζαμε περισσότερο και είχαμε περισσότερο σεβασμό από ότι έχουμε σήμερα γιατί μέχρι σήμερα βλέπουμε απαξίωση και απομόνωση από την κατάντια της πλατείας.

Θα μας θυμηθείτε στις εκλογές, καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις…

Με εκτίμηση
Παϊτέρης Κωνσταντίνος