Δήμος Αγίας Βαρβάρας: “Παιδιά, άθληση και δημιουργία”

Χορός, τραγούδι, παιχνίδια, είναι το σύνηθες του προγράμματος «Καλοκαίρι 2022 Άθληση και Δημιουργία» που έχει εκπονήσει ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας.

Το δημιουργικό περιβάλλον με οργανωμένες ομάδες που λειτουργούν υπό την επίβλεψη έμπειρων παιδαγωγών παρακολούθησε πριν λίγες ημέρες ο Δήμαρχος της πόλης κ. Λάμπρος Μίχος συνοδευόμενος από  αντιδημάρχους του.

Ο κ. Δήμαρχος συνομίλησε με τους καθηγητές φυσικής αγωγής, θεατρολόγους, μουσικούς κ.λπ., οι οποίοι εργάζονται στο  πρόγραμμα.

Στόχος του προγράμματος είναι τα παιδιά να περάσουν ένα χαρούμενο δεκαήμερο γεμάτο εμπειρίες, να ξεκουράσουν το πνεύμα, να αναζωογονηθούν, να αναπτύξουν την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, τη φιλία.

Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε την 1η Ιουλίου και θα συνεχιστεί με την δεύτερη (4 έως 15/7) και την Τρίτη, η οποία θα διαρκέσει από τις 18 έως τις 29 του ίδιου μήνα.

Επίσης με μεγάλο ενδιαφέρον τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Καλοκαίρι στην πόλη 2022» παρακολούθησαν μαθήματα Α΄ Βοηθειών – ΚΑΡΠΑ που τους δίνουν τη δυνατότητα να μάθουν πώς μπορούν να προσφέρουν τις Πρώτες Βοήθειες όταν παραστεί ανάγκη.

Τα μαθήματα του προγράμματος θα εμπλουτιστούν ακόμη περισσότερο έχοντας ως στόχο εκτός από τη διασκέδαση που προσφέρει η άθληση, τη γνώση σε βασικούς τομείς της καθημερινότητας αλλά και τη γνωριμία των παιδιών σε κάθε μορφής τέχνη.