Η παρουσίαση του βιβλίου “ΔΡΑΣΚΕΛΙΑ” του Θοδωρή Κατσωνόπουλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΔΡΑΣΚΕΛΙΑ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΚΑΤΣΩΝΟΠΟΥΛΟΥ

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην πρώτη δημόσια παρουσίαση του βιβλίου του Θοδωρή Κατσωνόπουλου με τίτλο ΔΡΑΣΚΕΛΙΑ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιουνίου το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο «Γ. Ρίτσος» στο Αιγάλεω.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου, βουλευτές, κα. Χαρά Καφαντάρη, κ. Δημήτρης Βίτσας, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, κ. Κρίτωνας Αρσένης, η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Ζωής» κα. Ρένα Δούρου, ο πρώην Δήμαρχος Αιγάλεω και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανάπλαση Αιγάλεω» κ. Δημήτρης Μπίρμπας, ο πρώην Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Βαρβάρα, η δική μας πόλη» κ. Γιώργος Καπλάνης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αιγάλεω Νέα Εποχή» κ. Σκλαβούνος Λάμπρος, αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι, κα. Γιάννα Χριστόγλου, κα. Θωμαΐς Γεωργούλη, κ. Σπύρος Ευαγγελάτος, κ. Κώστας Αγαπητός, κ. Κώστας Φίλης και ο κ. Στέλιος Βασιλειάδης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκ μέρους τοπικών φορέων, ο πρόεδρος των Φίλων του Πυριτιδοποιείου και του αθλητικού σωματείου Πετάνκ Αιγάλεω, κ. Δημήτρης Μπέσης, ο πρόεδρος του αθλητικού σωματείου ΑΠΟ Ιεράπολις κ. Μάκης Ζάχαρης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Δυτικής Αττικής κ. Αντώνης Μποταίτης, η Γραμματέας του συλλόγου Κρητών Αιγάλεω, κα. Ευαγγελία Καρούσου, το ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας πολιτών «Κοινωνική Παρέμβαση Δυτικά» και μέλος ΔΣ διαφόρων κινημάτων για τα δικαιώματα των γυναικών και την προστασία του περιβάλλοντος κα. Ελένη Σταύρου και εκ μέρους του ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ Χαϊδαρίου, η πρόεδρος κα. Σοφία Δημητρίου και τα μέλη του ΔΣ, κυρίες Μπάστα Ελένη, Παναγιωτίδου Ράνια και ο κύριος Νίκος Καρούνης Γκαρός.

Από τον εκπαιδευτικό κόσμο το παρόν στην παρουσίαση έδωσαν, από το ΔΣ της ΟΛΜΕ, η Αντιπρόεδρος κα. Στέλλα Μανουσογιωργάκη, το νυν μέλος και τέως Πρόεδρος κ. Νικηφόρος Κωνσταντίνου, η Γραμματέας του ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ κα. Μαρία Γεωργαρίου, η Πρόεδρος της Β΄ΕΛΜΕ Πειραιά κα. Αγγελική Ιγγλέση, από το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, ο Αντιπρόεδρος κ. Ευάγγελος Σιαχάμης, η Γραμματέας κα. Οικονόμου Δήμητρα, η Οργανωτική Γραμματέας κα. Μουστακαλή Αναστασία και ο ταμίας κ. Παπαχρήστος Σωτήρης, η πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω κα. Βιργινία Γεωργοπάνου όπως και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων γονέων της περιοχής, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας κ. Ευθύμιος Αλεξανδρής, η Διευθύντρια του 3ου Λυκείου Αιγάλεω κα. Λιάλιαρη Γεωργία, η Διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Αιγάλεω κα. Χριστίνα Πούλιου, η Διευθύντρια του 2ου Λυκείου Χαϊδαρίου κα. Λίτσα Παγουλάτου όπως και η Υποδιευθύντρια κα. Χρύσα Ψιλοπούλου, ο Διευθυντής του ΕΝΕΕΓΥΛ Αιγάλεω κ. Γιάννης Παραράς, ο Υποδιευθυντής του 1ου Λυκείου Χαϊδαρίου κ. Ζήκος Νάστος, ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού σχολείου Αιγάλεω κ. Ανδρέας Δούμας και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Αιγάλεω κ. Νίκος Καββαδίας.

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα μίλησαν οι:

π. Ιερώνυμος Αποστολίδης, φιλόλογος

κα. Μαστρογιάννη Πηνελόπη, φιλόλογος

κα. Γαλάνη Μαρίτα, ΕΕΠ στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

κα. Περιστέρη Ελένη, υποδιευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω

Μουσική επιμέλεια: κ. Γιαννάκης Κώστας, συνθέτης, ο οποίος μελοποίησε και το πρώτο ποίημα Στου κορμιού σου τις ακτές, μια υπέροχη ερωτική μπαλάντα, την οποία ερμήνευσαν τα μέλη της χορωδίας ΑΣΜΑ Αιγάλεω, κα. Καζάνα Τασία και κ. Κυριαζής Μάκης.

Την παράσταση έκλεψε ο εφτάχρονος γιος του συγγραφέα, Αριστομένης Κατσωνόπουλος, ο οποίος συνόδευσε με την κιθάρα τον μπαμπά του στην απαγγελία του ποιήματος Μια κιθάρα μοναχή.

Στη Δρασκελιά του Θοδωρή Κατσωνόπουλου, ο καθένας από εμάς, βρήκε ή θα βρει, κατά την ανάγνωση, κάτι δικό μας, κάτι από τους έρωτές μας, κάτι από τις δικές μας δαιδαλώδεις, ίσως και σκοτεινές αναζητήσεις…

Όμως, αρκεί να κάνουμε τη Δρασκελιά, τη Δρασκελιά απ’ το Σκοτάδι στο Φως.

Το βιβλίο ΔΡΑΣΚΕΛΙΑ κυκλοφόρησε στις 15.06.2022 και μπορείτε να το βρείτε στο Βιβλιοπωλείο City Lights (Ιερά Οδός 286, Αιγάλεω), στο e shop των εκδόσεων Έμβρυο https://www.clbooks.gr/shop/%ce%b4%cf%81%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%ac/ και μέσω παραγγελίας σε κάθε βιβλιοπωλείο και ηλεκτρονικό κατάστημα.

Αυτό το καλοκαίρι διαβάζουμε τη ΔΡΑΣΚΕΛΙΑ του Θοδωρή Κατσωνόπουλου!