Ασκούμε κριτική, από το μακρινό 1978 και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε, μακριά από λαδώματα, εξυπηρετήσεις, βολέματα, δελεασμούς, χρηματισμούς και χαρτζιλίκια…

Στο παρελθόν η εφημερίδα μας έχει στοχοποιηθεί από ομάδα ατόμων επειδή δημοσιεύματα της “Π”, μας δικαιώνουν όταν επισημαίνουμε ένα γεγονός ή προβλέπουμε την κατάληξη μιας κατάστασης, εκτιμώντας τα δεδομένα.

Διάφοροι ανεγκέφαλοι, προκειμένου να αποδείξουν πως είναι βασιλικότεροι του βασιλέως, με σχόλια τους προκειμένου να υποβαθμίσουν την επαλήθευση μιας πραγματικότητας αυτογελιοποιούνται.

Συνεχώς γράφουμε πως πρέπει να καθαριστούν όλοι οι ακάλυπτοι χώροι στην πόλη μας, διότι ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι μεγάλος.

Κάποιοι θεωρούν πως υπερβάλλουμε με τη συνεχή υπόδειξη αυτού του θέματος.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα είχαμε πυρκαγιά σε οικόπεδο, εντός των ορίων της πόλης μας στην οδό Παύλου Μελά που έκαψε ξερά χόρτα και εάν δεν υπήρχε η άμεση δραστηριοποίηση των γύρων κατοίκων, έως ότου πάει η πυροσβεστική που δεν άργησε, πιθανότατα σήμερα να μην είχαμε το δάσος μας, με κίνδυνο βέβαια κατοικίες.

Εαν είχε καθαριστεί ο χώρος δεν θα υπήρχε φωτιά. Τόσα απλά.

Γράφαμε παλαιότερα πως η περίφραξη στο χώρο που βρίσκεται η μπασκέτα στην πλατεία του Προφήτη Ηλία, είναι από λεπτό σύρμα και δεν θα άντεχε.

Όντως λίγες εβδομάδες αργότερα  η περίφραξη καταστράφηκε.

Τότε βγήκαν και υποστήριξαν ορισμένοι πως την ξήλωσε και την κατάστρεψε εκείνος που την φωτογράφησε αργότερα για να θίξει τη δημοτική αρχή!!!

Κάναμε αναφορά στην υπερβολική συγκέντρωση πεταμένων παλαιών αντικειμένων στη γωνία Κουντουριώτη και Παλαιών Πολεμιστών και βγήκαν δύο σχολιαστές να υποστηρίξουν, η μία πως περνάει τακτικά από το σημείο και θα δει ποιος τα πετάει και τρέχουμε εμείς και τα φωτογραφίζουμε για να δείξουμε πως η πόλη μας είναι βρόμικη, ενώ ένας άλλος έγραφε πως διαθέτει κάμερα χωρίς φλας και πως θα έπιανε στα πράσα τους δράστες και τον φωτογράφο.

Είχαμε καθημερινό ρεπορτάζ τότε που αδέσποτο σκυλί στην οδό Φλέμινγκ επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά με τα δόντιά του, το πόδι συμπολίτισσάς μας και επί μέρες ο δήμος δεν μπορούσε να το πιάσει.

Τότε ανερυθρίαστα στο διαδίκτυο γράφτηκαν διάφορα, μέχρι πως, κάποιος δημοσιογράφος πήγαινε και τρόμαζε το αδέσποτο ώστε να μην είναι δυνατή “σύλληψη” του, για να έχει να γράφει η εφημερίδα.

Τέτοιες ηλιθιομάρες και προβοκάτσιες…

Γράφαμε πρόσφατα πως τα αυτοκόλλητα που κόλλησε ο δήμος στους κάδους απορριμμάτων θα ξεκολλούσαν όταν θα πλένονταν και θα σχίζονταν από την τριβή κάθε φορά που θα άδειαζαν στο απορριμματοφόρο.

Η εκτίμηση μας βασισμένη στην απλή λογική επιβεβαιώνεται καθημερινά με τα αυτοκόλλητα αυτά.

Ξεκολλάνε, σχίζονται, καταστρέφονται.

Ακόμα βέβαια δεν έχουμε διαβάσει κάποιο σχόλιο πως εμείς τα ξεκολλάμε, για να βγάζουμε φωτογραφίες, αλλά δεν το αποκλείουμε να γίνει και αυτό.

Πρόσφατα αλλά και παλαιότερα γράφαμε για τα οχήματα του δήμου που είναι επικίνδυνα να κυκλοφορούν στους δρόμους, αλλά και για τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Πρόσφατα συνέβη το εργατικό ατύχημα σε οδηγό, σε ένα από αυτά.

Διαβάσαμε σε σχόλιο πως γεννάει απορίες η σύμπτωση του γεγονότος του ατυχήματος με το προ ημερών δημοσίευμά μας.

Μόνο που δεν “στήσαμε” εμείς το εργατικό ατύχημα με τον οδηγό δεν διαβάσαμε.

Δεν το αποκλείουμε όμως υπάρχουν τόσοι ανεγκέφαλοι και φανατικοί που και αυτό θα μπορούσαν να υποστηρίξουν.

Επισημάναμε πως τα ελαιόδεντρα θα θαφτούν πίσω από το τείχος των τεσσάρων σειρών τσιμεντόλιθων που έχτιζε ο δήμος και μετά το δημοσίευμά μας, ο δήμος γκρέμισε την μία σειρά από αυτούς, γλυτώνοντας το καθολικό θάψιμο των υπεραιωνόβιων δένδρων.

Δεν χρειάζονται μαγικές ούτε προφητικές ικανότητες για το αυτονόητο.

Τέτοια δένδρα που στους κορμούς επάνω τους, είναι ζωγραφισμένες οι δεκαετίες ζωής τους, η ταλαιπωρία από τις καιρικές συνθήκες και η αντίστασή τους στις κακουχίες, τους αναδεικνύεις δεν τους θάβεις.

Έχουμε κάνει επανελειμμένες αναφορές σε διάφορα ετοιμόρροπα κτίσματα που υπάρχουν σε διάφορα σημεία της πόλη μας και ζητάμε ο δήμος σε συνεννόηση ή ακόμα και χωρίς την συγκατάθεση των  ιδιοκτητών να προχωρήσει στην κατεδάφισή τους.

Στο παρελθόν ο δήμος έχει προχωρήσει σε τέτοιες κινήσεις, για τη δημόσια ασφάλεια και υγιεινή των κατοίκων, αφού σε αυτά έχουν κάνει φωλιές τρωκτικά και επικρατεί η βρώμα και ο κίνδυνος να υπάρξουν αρρώστιες στο γενικότερο πληθυσμό ή να πέσουν με κάποιο σεισμό ή τη διάβρωση από τις βροχές και να καταπλακώσουν κόσμο και οχήματα.

Εάν συμβεί το κακό, η εφημερίδα μας θα είναι υπεύθυνη για αυτό, επειδή τα γράφει ή παρέμβαση που δεν γίνεται;

Πιστεύει κανείς πως οι κορδέλες που έχει βάλει ο δήμος πέριξ αυτών, προσφέρουν κάποια ασφάλεια;

Ότι το οδικό δίκτυο της πόλης μας είναι τρισάθλιο και επικίνδυνο τόσο για τους πεζούς όσο για τους οδηγούς και τα τροχοφόρα, δεν είναι άξιο αναφοράς και συνεχών δημοσιευμάτων;

Δρόμοι γεμάτοι λακκούβες – παγίδες, ιδιαίτερα για τους δικυκλιστές δεν είναι θέμα για συνεχή ανάδειξη και πίεση.

Τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχει ασφαλτοστρωθεί μια σπιθαμή δρόμου.

Να μην το γράψουμε; Να μην το αναφέρουμε; Να μην το κατακρίνουμε;

Παραδείγματα υπάρχουν ατέλειωτα από σχολιαστές που στο αδιέξοδό τους και την επαλήθευση των δημοσιευμάτων μας, έρχονται σε δύσκολη θέση και ενοχλούνται για την ανάδειξή τους.

Τι να κάνουμε, δεν διαθέτουμε μαντικές ικανότητες. Απλή λογική που ενοχλεί αφού συνεχώς δικαιώνεται…

Ας καταλάβουν ορισμένοι πως τόσο εκείνοι όσο και εμείς, κατοικούμε σε αυτήν την πόλη.

Εδώ μεγαλώνουν τα παιδιά μας και αυτό τον δήμο τον θέλουμε χωρίς προβλήματα και ανασφάλειες.

Δεν μας ενδιαφέρει ποιος είναι δήμαρχος.

Μας ενδιαφέρει να γίνεται ουσιαστικό έργο για την επίλυση των προβλημάτων από την εκάστοτε δημοτική αρχή και θα συνεχίσουμε να ασκούμε κριτική, όσο κι αν δυσαρεστούνται κάποιοι…

Πίεση από όλους μας χρειάζεται και όχι γλειψίματα και σαλιαρίσματα για την επίλυση των προβλημάτων.

Αυτό κάνουμε από το μακρινό 1978 και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε,  μακριά από λαδώματα, εξυπηρετήσεις, βολέματα, δελεασμούς, χρηματισμούς και χαρτζιλίκια…