Συνάντηση ΠΕΣΥΔΑΠ με τον Γενικό Γραμματέα Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος


Σε πολύ καλό κλίμα κατανόησης, συναντήθηκα με τον Γενικό Γραμματέα Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος Κωνσταντίνο Αραβώση.

Ενημέρωσα τον Γενικό Γραμματέα για τις δράσεις πυρασφάλειας του ΠΕΣΥΔΑΠ και

Συζητήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και οι κάτοικοι της περιοχής από την έντονη παραβατικότητα που παρατηρείται (ρύπανση απο παράνομες απορρίψεις αποβλήτων, αυθαίρετη δόμηση κλπ).

Ιδιαίτερα τόνισα οτι ειναι ευθύνη της πολιτείας η ενίσχυση της επιτήρησης των περιοχών των δύο αυθαίρετων οικισμών του βουνού, τόσο για την πρόληψη φωτιάς όσο και για να σταματήσει επιτέλους η αυθαίρετη δομηση.

Σημαντικό ειναι οτι ο Κ. Αραβώσης ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξυ υπουργείου Περιβάλλοντος και ΠΕΣΥΔΑΠ για την εγκατάσταση στο βουνό 3 μεγάλων δεξαμενών ανοιχτού τύπου, με δυνατότητα λήψης νερού απο πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Ηταν κάτι που το παλεύαμε αρκετό καιρό ως ΠΕΣΥΔΑΠ και τώρα θα προχωρήσουμε άμεσα στη τοποθέτηση τους.

Την προμήθεια των 3 δεξαμενών χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής.

Στη συναντηση συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Δημήτρης Τσατσαμπάς, ο διευθυντής δασών Δυτικής Αττικής Χρήστος Γκάτσης και η δασάρχης Αιγάλεω Ειρήνη Σούρα, την οποία ευχαριστώ ιδιαίτερα για την εξαιρετικη συνεργασία του ΠΕΣΥΔΑΠ με το δασαρχείο.

Γρηγόρης Γουρδομιχάλης