Αναβλήθηκε η δίκη για τον φερόμενο ως δράστη της κλοπής της υδρογείου, από την είσοδο της Δημαρχίας…

Πριν έναν μήνα περίπου και λίγες ημέρες από την τοποθέτηση της υδρογείου, στην είσοδο της δημαρχίας, στη θέση εκείνης που είχε κλαπεί τον Σεπτέμβριο του 2018, γράφαμε πως υπήρχε άτομο το οποίο είχε ταυτοποιηθεί σαν φερόμενος δράστης της κλοπής και επρόκειτο να δικαστεί τον Ιούνιο.

Έως τότε ο δήμος προφανώς δεν γνώριζε τίποτα για την εξέλιξη αυτή και το πληροφορήθηκε από την εφημερίδα μας.

Θυμίζουμε πως σε μία αποστροφή του λόγου του, ο δήμαρχος κ. Μίχος, στα  αποκαλυπτήρια της υδρογείου στην είσοδο στης δημαρχίας στις 15 Μαΐου, ανέφερε: «Δεν βρήκαμε τον κλέφτη, βρήκαμε, όμως τον γλύπτη».

Ο φερόμενος όμως σαν δράστης της κλοπής της σφαίρας, είναι προφυλακισμένος και εχθές επρόκειτο να γίνει η δίκη του, μαζί με ένα ακόμα άτομο, αλλά η εκδίκαση αναβλήθηκε για τον Δεκέμβριο του 2022.

Σημειώνουμε επιπροσθέτως πως  η χθεσινή εκδίκαση ήταν από εξ αναβολής άλλη δικάσιμο, τον περασμένο Δεκέμβρη.

Η προηγούμενη διοίκηση του δήμου, επί Καπλάνη, είχε παραδώσει στην Αστυνομία, αμέσως μετά την κλοπή,  βιντεοληπτικό υλικό από την κάμερα της δημαρχίας και άλλα στοιχεία τα οποία οδήγησαν στη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη της κλοπής.

Γράφαμε επίσης προ μηνός, στο άρθρο μας, πως:

“Η σημερινή διοίκηση Μίχου οφείλει να παραστεί σαν πολιτική αγωγή στο δικαστήριο, υπερασπίζοντας  τα συμφέροντα του δήμου, συνεχίζοντας το έργο Καπλάνη, μετά τις εξελίξεις που αποκαλύπτουμε”.

Εχθές πάντως στο δικαστήριο δεν είδαμε κάποιον από το δήμο, εκτός κι αν ήταν εκεί και δεν τον αντιληφθήκαμε…

Προξενεί πάντως εντύπωση, οτι φαίνεται πως δεν είχε ενημερωθεί η σημερινή διοίκηση του δήμου για τις εξελίξεις αυτές (σύλληψη, προφυλάκιση, δικαστήρια κλπ.) και ίσως γι αυτό να ειπώθηκαν και γράφτηκαν άδικα σχόλια, για τον κ. Καπλάνη και τους συνεργάτες του, για το συγκεκριμένο θέμα.

Υπογραμμίζουμε ξανά, τη δήλωση του δήμαρχου κ. Μίχου, στα  αποκαλυπτήρια της υδρογείου: «Δεν βρήκαμε τον κλέφτη, βρήκαμε, όμως τον γλύπτη».

Ανεξάρτητα  τέλος, εάν ο προφυλακισμένος, φερόμενος σαν δράστης, αποδειχτεί πως ήταν ο πραγματικός δράστης ή όχι, κανένας δεν δικαιούται έως τότε, να τον χαρακτηρίζει ή να τον αποχαρακτηρίζει σαν τον κλέφτη…