Έφυγε η αλυσίδα κούνιας, ενώ εξάχρονο αγοράκι αιωρείτο στο καθισματάκι της…

Ατύχημα με απρόβλεπτες διαστάσεις θα μπορούσε να είχε συμβεί εχθές στην παιδική χαρά, τέρμα Σίφνου, απέναντι από την πλατεία 19 Μάη, όταν η μία από τις δύο αλυσίδες καθίσματος στην μία κούνια, έφυγε από τη θέση της και εξάχρονο αγοράκι που έκανε κούνια βρέθηκε στο έδαφος.

Το ευτύχημα ήταν πως το παιδί μόλις είχε ανέβει στην κούνια και δεν είχε ακόμα πάρει φόρα για να βρίσκεται σε ύψος μεγάλο και ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός.

Το συμβάν συνέβη μπροστά στη μητέρα του και η αγωνία της βλέποντας το παιδί της να σωριάζεται στο έδαφος, γίνεται αντιληπτή από όλους μας.

Επισκεφτήκαμε την παιδικά χαρά και μία κυρία που έκανε κούνια το παιδί της μας είπε, όταν την ρωτήσαμε σχετικά με το συμβάν, πως όλες οι βίδες τρίζουν και πως χρειάζεται προσοχή, μη συμβεί κάποιο σοβαρότερο περιστατικό.

Αναρωτιόμαστε πάντως, εάν ο δήμος αυτές τις πιστοποιημένες ή μη παιδικές χαρές, τις επισκέπτεται να κάνει κάποια συντήρηση ή έλεγχο;

Υπάρχει κάποιος εργαζόμενος που κατά διαστήματα περνάει να ελέγξει εάν όλα είναι καλά;

Εάν κάποια βίδα ή πίρος έχει λασκάρει ή όλα τα έχουμε στον αυτόματο πιλότο;

Πάντως παρ΄ ότι το ατύχημα έγινε εχθές το μεσημέρι,  το βράδυ αποκαταστάθηκε η ζημιά και δεν γνωρίζουμε εάν έγινε  και κάποιος έλεγχος στα υπόλοιπα όργανα της παιδικής χαράς.

Τέλος ο δήμος ας κάνει και καμιά βόλτα και στις υπόλοιπες παιδικές χαρές της πόλης μας να δει σε τι κατάσταση βρίσκονται.

Σημειώνουμε πως η συγκεκριμένη παιδική χαρά παραδόθηκε πέρσι για χρήση από το Δήμο στα παιδιά της πόλης μας, για ασφαλές παιχνίδι…