Γαβρίλος Αλεξάκης: “Μένω σε άλλη πόλη…;”

Παρακολουθώντας το τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο της πόλης, μου γεννήθηκαν κάποια ερωτήματα σχετικά με το έκτακτο θέμα των ονομασιών.

Μας νοιάζει τι όνομα θα έχει ο δρόμος ή αν έχει λακκούβες και είναι δύσβατος;

Γιατί έτσι είναι οι περισσότεροι δρόμοι της πόλης.

(Ή ΜΕΝΩ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ;).

Μας νοιάζει τι όνομα θα έχουν τα οικόπεδα που φτιάχτηκαν απέναντι από τον λίθο ή η σωστή και ασφαλείς λειτουργία τους;

Γιατί απ’ ότι έχω διαπιστώσει δεν αρέσει και δεν εξυπηρετεί κανέναν η κατάληξή τους.

(Ή ΜΕΝΩ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ;).

Μας νοιάζει πως θα λέγονται οι πλατείες ή αν είναι καθαρές και με πράσινο;

Γιατί ούτε καθαρές είναι ούτε υπάρχει ίχνος πράσινου ή λουλουδιού.

(Ή ΜΕΝΩ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ;).

Πέρα τώρα των ονομασιών βλέπω πολλούς γείτονες εδώ στην κάτω Αγία Βαρβάρα να δυσανασχετούν πολύ πλέον κυρίως για την καθαριότητα και για την αστυνόμευση.

Άνθρωποι που δεν είχαν μπει ποτέ στον κόπο να μιλήσουν ή να σχολιάσουν σε μέσα ενημέρωσης της πόλης μας (εφημερίδες – σελίδες- ομάδες) και τώρα μετά από τόση αγανάκτηση να το κάνουν.

Ειδικά το θέμα της δυσοσμίας των υπονόμων, το θέμα των Νεραντζιών που δεν κλαδεύονται και δεν καθαρίζονται οι δρόμοι από τα νεράντζια ποτέ και η καινούρια μόδα το σπάσιμο τζαμιών αυτοκινήτων για κλοπές ή για την πλάκα μας είναι στο καθημερινό καλεντάρι.

Για κάποιους φαίνεται όλα βαίνουν καλώς και η διαπίστωση που βγαίνει προς τα έξω κατά την γνώμη μου είναι ΟΤΙ ΖΟΥΝ ΣΕ ΆΛΛΗ ΠΌΛΗ δεν εξηγείται αλλιώς.

Κατά τα άλλα από βραβεύσεις και θεαθήναι κάθε είδους καλά πάει το πράγμα. Ας ελπίσουμε να αρχίσουν και οι βραβεύσεις για τον πιο καθαρό δρόμο, για την πλατεία με το περισσότερο πράσινο, για τον πιο άοσμο υπόνομο.

Έχω δηλώσει από την πρώτη μέρα που εκτέθηκα και ασχολήθηκα με τα κοινά ότι μέχρι να περάσει η τετραετία θα τιμώ τους ανθρώπους που με ψήφισαν και θα προσπαθώ πάντα να κάνω το καλύτερο για την πόλη μου και την γειτονιά μου (βάσει των δυνάμεων μου βέβαια).

Κι έχω δηλώσει εθελοντής (ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ) σε όλες τις δραστηριότητες που μπορεί να υπάρξουν ειδικά εδώ στην κάτω Αγία Βαρβάρα.

Το τηλέφωνο μου το ξέρουν όλοι και πάντα είναι ανοιχτό για οποιονδήποτε και για οτιδήποτε γιατί ΔΕΝ ΜΕΝΩ ΣΕ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΠΟΛΗ.

Αλεξάκης Γαβρίλος