Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας εχθές το απόγευμα – Αποχώρησε η παράταξη Καπλάνη

Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας εχθές το απόγευμα.

Η παράταξη του κ. Καπλάνη διαμαρτυρήθηκε για την αργοπορημένη αποστολή των εισηγήσεων των θεμάτων της συνεδρίασης και αποχώρησε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εκτός του κ. Φράγκου, ο οποίος δεν συμμετείχε στη συζήτηση του πρώτου θέματος που ήρθε προς συζήτηση, όπως αποφάσισε η παράταξή του, αλλά παρέμεινε στο υπόλοιπο της συνεδρίασης.

Η ονοματοθεσία διαφόρων χώρων και οδών της πόλης μας επικράτησε από τα υπόλοιπα των θεμάτων.

Υπήρξαν και σε αυτήν την συνεδρίαση κόντρες και επίθετα που υποβιβάζουν το σώμα,  αλλά τείνει πλέον να γίνει συνηθισμένο φαινόμενο.

Η συνεδρίαση μεταδόθηκε μέσω διαδικτύου, αλλά την παρακολούθησαν ελάχιστα άτομα.

Θέλουμε να επισημάνουμε όμως το εξής:

Ο Πρόεδρος του Σώματος κ. Βόσσος όταν έρχεται η ώρα να συζητηθεί ένα θέμα, αναφέρει: “Θέμα π.χ. δεύτερον περί προγράμματος Καλοκαίρι στην πόλη. Προτείνω στο σώμα να γίνει δεκτή η εισήγηση”.

Ο κόσμος όμως που παραβρίσκεται στην αίθουσα ή παρακολουθεί από το διαδίκτυο τη συνεδρίαση δεν γνωρίζει την εισήγηση. Έτσι όσοι παρακολουθούν τη συνεδρίαση ακούνε “Ψηφίζεται ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία” χωρίς να γνωρίζουν τι ψηφίστηκε.

Πιστεύουμε για να μπορεί ο κόσμος να παρακολουθεί και να καταλαβαίνει τι ψηφίζεται, πρέπει να διαβάζεται η εισήγηση από το Προεδρείο.