Διονύσης Βυθούλκας: “Οδηγίες για τους εξεταζόμενους ενόψει της έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων”

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Αγαπητές και αγαπητοί υποψήφιοι, γονείς και κηδεμόνες,

Σας υπενθυμίζουμε ότι ενόψει της έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων από σήμερα Παρασκευή 3/6 θα τηρηθούν αυστηρά κανόνες που αφορούν την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων και πρέπει να γνωρίζουν οι διαγωνιζόμενοι.

Οι υποψήφιοι/ες, κατά την είσοδό τους στην αίθουσα της εξέτασης, δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή αποθήκευσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κ.Ε.Ε. ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων.

Για τον έλεγχο υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές/τριες.

Αν ο υποψήφιος/α που εξετάζεται στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, φέρει μαζί του/της στην αίθουσα στην οποία εξετάζεται, αντικείμενο ή μέσο που προαναφέρεται ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου ή θορυβεί και δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών, επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζομένων ή δολιεύεται με άλλο τρόπο την εξέτασή του, απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση της Λυκειακής επιτροπής και το γραπτό δοκίμιο βαθμολογείται από τη Λυκειακή επιτροπή με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0).

Θα πρέπει να έχουν μαζί τους το Δελτίο Εξεταζομένου (καρτελάκι), 2 στυλό μπλε ή μαύρου χρώματος, γομολάστιχα, μολύβι και γεωμετρικά όργανα, αν αυτό απαιτείται. Επίσης, μπορούν να έχουν μαζί τους μπουκαλάκι νερό ή αναψυκτικό.

Ταυτόχρονα εκ μέρους των εκπαιδευτικών και των μελών της Λυκειακής Επιτροπής στέλνουμε σε όλες και όλους τους υποψήφιους τις καλύτερες ευχές μας για επιτυχία στις εξετάσεις και ευόδωση των στόχων τους στη ζωή τους.

Ο Πρόεδρος του Ε.Κ
Βυθούλκας Διονύσιος