Εκπαιδευτική Επίσκεψη ΣΤ΄ τάξης 6ου Δημοτικού στο Σύλλογο Ποντίων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΓ.ΒΑΡΒΡΑΣ «Ο ΦΑΡΟΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Εκπαιδευτική Επίσκεψη ΣΤ΄ τάξης 6ου Δημοτικού στο Σύλλογο”

Τέλος Μαϊου και ολοκληρώθηκαν οι Εκπαιδευτικές Επισκέψεις σχολείων στο Σύλλογο Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ» με την ΣΤ΄ τάξη του 6ου Δημοτικού Σχολείου.

Ο Σύλλογος άνοιξε την αγκαλιά του…. και όλο τον Μαϊο φιλοξενούσε σχολεία της πόλης άλλα και άλλων περιοχών. Η Πρόεδρος κ. Σοφία Σαββίδου, αφού καλωσόριζε τους μαθητές και τους δασκάλους, τους οδηγούσε νοερά στην Αλησμόνητη Πατρίδα του Πόντου με αφήγηση και προβολή οπτικοακουστικού υλικού με ιδιαίτερη αναφορά στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Οι μαθητές παρακολουθούσαν και την ταινία μικρού μήκους με τη συμμετοχή του Συλλόγου «Τη Πόντου οι Αντάρτες» με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή.

Επίσης έβλεπαν στους χώρους του Συλλόγου, το Λαογραφικό τμήμα, την Έκθεση Ζωγραφικής με έργα της Ζωγράφου Μαρίας Σιδέρη (αφιερωμένη στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και την ιστορία του) και έφταναν και στη Βιβλιοθήκη – Αναγνωστήριο, όπου μελετούσαν τίτλους βιβλίων.

Τέλος πιανόντουσαν όλοι στον κύκλο χορεύοντας ποντιακό χορό.

Μετά από δύο ώρες ξενάγησης στο Σύλλογο, αποχωρούσαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, αλλά και πολλές γνώσεις για την 19η Μαϊου: Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.