Γιατί δεν συμπληρώνεται στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, το κομμάτι που λείπει;;;

Τον Σεπτέμβριο του 2020 ξεκίνησαν εργασίες στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης στην ομώνυμη πλατεία στον Προφήτη Ηλία, διότι είχαν ξεκολλήσει ορισμένες πλάκες του μαύρου γρανίτη που περιβάλλει το έργο, από την διάβρωση, με κίνδυνο να πέσουν και να κτυπήσουν κάποιον περαστικό αλλά και να καταστραφεί και το έργο.

Καλέστηκε ο εξαιρετικός καλλιτέχνης κ. Χαράλαμπος Λαλές, ο οποίος είχε κατασκευάσει το έργο, για να ασχοληθεί με την αποκατάστασή του.

Οι εργασίες έγιναν από τον καλλιτέχνη και ολοκληρώθηκαν όσον αφορά το μνημείο τον Απρίλιο του 2021, δηλαδή πλέον του έτους από τότε.

Είχαμε παρατηρήσει την περίοδο των τελειωμάτων της αποκατάστασης του μνημείου πως ένα κομμάτι μαύρου γρανίτη, πάνω αριστερά στη στήλη δεν είχε τοποθετηθεί και ρωτήσαμε το γιατί; (πλαϊνή φωτογραφία)

Πληροφορηθήκαμε και το είχαμε γράψει κι όλας, πως έμεινε ακάλυπτο το σημείο εκείνο, για να γίνει ο σχετικός έλεγχος από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και να παραληφθεί το έργο ως καλώς γινωμένο, ενώ μας είχαν πει στην αρχή πως κάτι επρόκειτο να προστεθεί στο σημείο εκείνο.

Όποια από τις δύο εκδοχές και εάν ίσχυε, γεγονός είναι πως δεκατρείς μήνες μετά, το κομμάτι γρανίτη δεν έχει τοποθετηθεί στη θέση του (κάτω φωτογραφία χθεσινή).

Ολόκληρο το χειμώνα που πέρασε με βροχές, χιόνια, καταιγίδες και άλλα καιρικά φαινόμενα, δεν εισήλθαν νερά από το σημείο που λείπει αυτό το κομμάτι, εσωτερικά του, ώστε να προκληθεί νέα διάβρωση;

Ακόμα κι αν δεν υφίσταται τέτοιος κίνδυνος, γιατί δεν τοποθετείται στη θέση του;

Επιπλέον στην στήλη δίπλα από το μνημείο, θα γραφτεί κάτι ή απλά θα υπάρχει για καθιστικό;;;