Μετά από τρία χρόνια ξανά το Πρόγραμμα Μετάβασης των μαθητών της Έκτης Τάξης στο Γυμνάσιο


Τρίτη 24 Μάη ’22. Μετά ακριβώς από τρία χρόνια οι υγειονομικές συνθήκες μας επέτρεψαν να υλοποιήσουμε ξανά το Πρόγραμμα Μετάβασης των μαθητών της Έκτης Τάξης στο Γυμνάσιο, αφού δεν κατάφεραν στην αρχή της χρονιάς να … υιοθετήσουν Πρωτάκια!

Εδώ και μερικές εβδομάδες οι μαθητές της Έκτης με τον δάσκαλό τους, τον Κώστα τον Χασιώτη, την Κοινωνική Λειτουργό μας, τη Μαρία την Μπακοπούλου και τις συναδέλφους της ΕΔΥ, την Ψυχολόγο την Κονιδιτσιωτη τη Νατάσα και την Κοινωνική Λειτουργό τη Δήμητρα την Παπαδοπούλου δουλεύουν σε ομάδες για αυτή τη μετάβαση.

Σήμερα, λοιπόν, τρέξαμε τον χρόνο στο fast forward ήρθε η 11η Σεπτεμβρίου 2022 και περάσαμε το κατώφλι του 2ου Γυμνασίου της Πόλης μας, όπου μας περίμενε με ορθάνοιχτη αγκαλιά η Γυμνασιάρχης, η Αλέκα η Φέγγη Αλεξάνδρα Φέγγη .

Οι μαθητές γνώρισαν τους περισσότερους από τους αυριανούς Καθηγητές τους, μπήκαμε στις αίθουσες διδασκαλίας όπου συναντήσαμε παλιούς μαθητές μας, (συνήθως έρχονται εκείνοι και μας βλέπουν) ξεναγηθήκαμε σε όλους τους χώρους του σχολείου, μιλήσαμε με μαθητές του 15 μελους και κάναμε μία ανοιχτή συζήτηση για το “Σύμπαν του Γυμνασίου”. Τις διαφορές στον κανονισμό του, τη λειτουργία του, τους φόβους και τις προσδοκίες μας για το επόμενο μας Ταξίδι.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας την Αλέκα τη Φέγγη, η οποία άφησε το απίθανα πιεστικό της πρόγραμμα αφιερώνοντας τρεις ώρες στους μελλοντικούς μαθητές τους.

Μιλήσαμε για ένα σωρό ζητήματα, όπως αυτό των απουσιών, της ξεχωριστής δανειστικής βιβλιοθήκης του σχολείου, της αίθουσας των εικαστικών και πολλά άλλα…

Με την επιστροφή στο σχολείο επεξεργαστήκαμε για λίγο την εμπειρία της σημερινής επίσκεψης κάτι το οποίο θα επαναλάβουμε και πάλι.

Τα Σχολεία πρώτα και κύρια είναι οι Σχέσεις μεταξύ των Ανθρώπων τους… Όλα τα άλλα έπονται… Όποιος δεν το θέτει αυτό ως πρόταγμα …

Ε… όπως Εξωστρέφεια!

Ευθύμιος Χατζηευσταθίου

Δ/ντης Β Δημοτικού Σχολείου

Αγίας Βαρβάρας