Πλατεία αναψυκτηρίου “ΛΙΘΟΥ” παράπονα για την καθαριότητα – Οι εργαζόμενοι προσπαθούν για το καλλίτερο – Οι υπεύθυνοι να κάνουν καλύτερο συντονισμό

Μία από τις πλέον πολυσύχναστες πλατείες της πόλης μας, είναι αυτή της “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ” γνωστότερη και σαν πλατεία του “ΛΙΘΟΥ” από το αναψυκτήριο που λειτουργεί σε αυτήν.

Από τις πρωινές ώρες έως αργά τις βραδινές, κόσμος όλων των ηλικιών πηγαινοέρχεται  για να πιεί τον καφέ του, να φάει πρωινό, να βρεθεί με φίλους του.

Πολλοί γονείς φέρνουν τα παιδιά τους στην παιδική χαρά να παίξουν και σχολώντας οι μαθητές από το σχολείο τους κάνουν ένα πέρασμα από εκεί.

Η κατάσταση όμως που επικρατεί δεν είναι αυτή που πρέπει να είναι.

Σκουπίδια παντού. Ακαθαρσίες σκύλων σε όλα τα σημεία. Κλαδιά σπασμένα και αγριόχορτα παντού.

Ακόμα και ο roof garden, για τον οποίο κάποτε ο δήμος ήταν υπερήφανος γι αυτόν, έχει καταντήσει σημείο για αποφυγή.

Πολύς κόσμος θέλει να ξεδώσει και φεύγει για κοντινές πλατείες άλλων δήμων που είναι πιο καθαρές και το βράδυ ανάβουν όλα τα φώτα τους.

Ας το δει ο δήμος και ας φροντίσει για την καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου εργατικού  προσωπικού που διαθέτει.

Βεβαίως ευθύνη για την καθαριότητα του χώρου έχουμε και εμείς οι πολίτες που δε σεβόμαστε τον κόπο των εργαζόμενων στην καθαριότητα και δεν φροντίζουμε το περιβάλλον όσο θα έπρεπε.

Σε καμία περίπτωση δεν ρίχνουμε τα βάρη για την κατάσταση αυτή στους εργαζόμενους που έχουν χρεωθεί αυτόν τον χώρο. Απλά όπως έχουμε γράψει και παλαιότερα, οι υπεύθυνοι του δήμου οφείλουν να προγραμματίζουν με καλύτερο τρόπο τις εργασίες που αναθέτουν στο προσωπικό.

Όπως πρόσφατα που λάβαμε και δημοσιεύσαμε κείμενα και φωτογραφίες από συμπολίτες μας, από την πλατεία Νέας Γενιάς. Βεβαίως τις αναρτήσαμε χωρίς να ρίχνουμε τα βάρη στον εργαζόμενο που έχει επωμισθεί τον συγκεκριμένο χώρο, αφού όπως πληροφορηθήκαμε εκτός της πλατείας αυτής έχει “χρεωθεί”  και άλλους  χώρους.

Η ευθύνη της καθαριότητας βαρύνει τους υπεύθυνους που βγάζουν τα προγράμματα εργασίας και αναθέτουν ποιος, που και πότε.

Σύμφωνα με στοιχεία που μας δόθηκαν (εάν όντως είναι έτσι), στο δήμο μας εκτός του δικού του προσωπικού, εργάζονται περίπου ογδόντα άτομα από διάφορα προγράμματα συν άλλα σαράντα εννέα οκτάμηνης σύμβασης του ΟΑΕΔ, που έχουν αρχίσει να έρχονται και να αναλαμβάνουν υπηρεσία στο δήμο. Δηλαδή επιπλέον περισσότερα από 100 άτομα.

Αν καταφέρει ο δήμος να τα δραστηριοποιήσει με κατάλληλο τρόπο, τότε η όψη της πόλης μας θα αλλάξει.

Με απλά λόγια, οι ευθύνες είναι των υπεύθυνων του δήμου και όχι των εργαζομένων του, που δίνουν καθημερινά τον καλύτερο εαυτό τους…