Εκδήλωση ΚΚΕ και ΠΕΑΕΑ για την αντιφασιστική νίκη, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Προφήτη Ηλία)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής για την επέτειο της 9ης Μάη, ημέρα αντιφασιστικής νίκης των λαών, από τις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Αγία Βαρβάρα και από το παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ της περιοχής μας. Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκε αντιπροσωπεία από τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ του Αιγάλεω και του Χαϊδαρίου.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό εκ μέρους του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ Αγίας Βαρβάρας, από τον Τάκη Μπουντούκη.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία, από τον Δημήτρη Φατσιλετο, γραμματέα της ΚΟΒ Αγίας Βαρβάρας του ΚΚΕ ο ομιλητής μεταξύ άλλων τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι περήφανο που αποτέλεσε τον αιμοδότη και καθοδηγητή του ηρωικού αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και των άλλων ΕΑΜικών οργανώσεων.

Αναφέρθηκε επίσης στο ότι η Ιστορία του Β’ Παγκόσμιου ιμπεριαλιστικού Πολέμου και όλη η κατοπινή Ιστορία αποδεικνύει ότι ο φασισμός αποτελεί μία από τις μορφές της καπιταλιστικής εξουσίας και επομένως η αντιφασιστική πάλη παραμένει λειψή, όταν δεν στοχεύει στην πάλη για την ανατροπή της.

Ετσι κι αλλιώς, η απροκάλυπτη βία ενάντια στο εργατικό – λαϊκό και κομμουνιστικό κίνημα, απέναντι σε κάθε εχθρό του κάθε αστικού κράτους και των σχεδιασμών του δεν αποτελεί προνόμιο του φασισμού, αλλά συστατικό στοιχείο της καπιταλιστικής εξουσίας, της ιστορικά ξεπερασμένης προσπάθειας να καρπωθούν μια χούφτα εκμεταλλευτές τα αποτελέσματα της όλο και πιο κοινωνικοποιημένης παραγωγής.

Τόνισε επίσης ότι γι’ αυτό και είναι ανιστόρητη και αντιδραστική η «θεωρία των δύο άκρων», δηλαδή η εξίσωση του ναζιστικού τέρατος με τον κομμουνισμό, η οποία αποτελεί την επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, που πρωτοστατεί στον αντικομμουνισμό και την παραχάραξη της Ιστορίας.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις σημερινές εξελίξεις με επίκεντρο τον ρωσοΝΑΤΟϊκό πόλεμο στα εδάφη της Ουκρανίας και τους ανταγωνισμούς στην παγκόσμια οικονομία κάνουν πιο επίκαιρα τα διδάγματα και συμπεράσματα από τον Β’ Παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό Πόλεμο και την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών. Τόνισε ότι οι λαοί πρέπει να επαγρυπνούν, ιδιαίτερα στην περιοχή μας, όπου διαφορετικά ιμπεριαλιστικά κέντρα συγκρούονται με «μήλον της Έριδος» τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τους δρόμους Ενέργειας.

Στην συνέχεια ανάδειξε ότι, με ευθύνη της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, η χώρα μας, έχει ενισχυθεί ως πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ, προωθώντας τους επικίνδυνους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με τη Ρωσία και την Κίνα, οι αμερικάνικες βάσεις και γενικότερα η πολύπλευρη, αναβαθμισμένη εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια καθιστούν τον λαό μας «στόχο».

«Στόχο» τον καθιστά και η όξυνση του ανταγωνισμού της ελληνικής και της τουρκικής αστικής τάξης και οι προσπάθειες των ευρωενωσιακών, αμερικανικών και ΝΑΤΟικών επιτελείων να τραβήξουν την καπιταλιστική Τουρκία σε στενότερη συμμαχία εναντίον της Ρωσίας. Τέλος, τόνισε ότι απέναντι στη ζοφερή πραγματικότητα, μοναδική ελπίδα παραμένει η πάλη των λαών στην κατεύθυνση της ανατροπής της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, στην κατεύθυνση της επαναστατικής κατάκτησης της σοσιαλιστικής εξουσίας.

Η 9η Μάη εμπνέει τους λαούς, τους διδάσκει πίστη στη δική τους δύναμη.

Η εκδήλωση έκλεισε με κατάθεση στεφάνων από τις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ στην Αγία Βαρβάρα.