Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα έρευνας αγοράς του ΙΝΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας (μετέχει το ΙΝΚΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ) εφέτος το πασχαλινό τραπέζι θα είναι ακριβότερο κατά Μ.Ο. 35 % από ότι ήταν το Πάσχα του 2021.
Αρνί 10κιλα ×13 ευρώ το κιλό = 130
Κοκορέτσι 1 ,1/5 κιλό ×13 =19,5
Μαρούλι 2×0,60=1,20
Κρεμμύδι φρέσκο 2 × 0,50 = 1,0
Άνηθο 1×0,60 =0,60
Ντομάτες 1κιλο ×2=2,00
Αγγούρια 2×0,65 = 1,30
Τζατζίκι 1 κιλό × 2,80 +0,65 αγγούρι = 3,45
Μαγειρίτσα 1/2 κιλό συκώτι 6,5 + ζαρζαβατικά = 10
Τυρί φέτα 1/2 κιλό ×10 το κιλό =5,00
Τυρί γραβιέρα ή κεφαλογραβιέρα 1/2 κιλό ×14,00 το κιλό =7 ,00
Ψωμί 1 κιλό 2,20
Αυγά κόκκινα βαμμένα 20×0,50 =10 + βαφές 2 × 1,60 =3,20 Σύνολο 13,20
Κάρβουνα 20 κιλά × 1,10 το κιλό = 22
Κουλούρια 1κιλο × (αλεύρι 1 × 1,40 + βούτυρο 600 γραμ×8,90 + βανίλιες 0,60) Σύνολο 10,90.
Τσουρέκι 1 κιλό 15 ,00
Κρασί χύμα 1 1/2 ×3,00 το κιλό =4,5
Μπύρες 10 ×1,60= 16,00
Αναψυκτικά 6 × 0,300 ml =3,80
Φρούτα 3,00
Γλυκά 10,00
Διάφορα απρόβλεπτα όπως λάδι, ρεύμα ( γιατί έγινε πανάκριβο ) =15 ,00
Σύνολο 296,65
Εάν είναι 6 άτομα στο τραπέζι έρχεται 49, 45 το άτομο
Εάν είναι 8 άτομα στο τραπέζι θα έρθει 37,09, το άτομο.
Τελικά το πασχαλινό τραπέζι θα είναι ακριβότερο κατά 35 % αύξηση από ότι ήταν το Πάσχα του 2021.
Πηγή: Aftodioikisi.gr