Εκτεθειμένος μεγάλος ηλεκτρολογικός πίνακας στον ανοικτό ακάλυπτο χώρο του 13ου Νηπιαγωγείου!!! – Η εφημερίδα μας ενημέρωσε το δήμο για να τον ασφαλίσει

Σε μία από τις καθημερινές βόλτες μας σε δρόμους, πεζόδρομους, πλατείες, στενά της πόλης μας και άλλα σημεία, εχθές Σάββατο  παρατηρήσαμε πως η πλαϊνή πόρτα του πίσω μέρους του 13ου Νηπιαγωγείου της πόλης μας, επί του πεζόδρομου ήταν ανοικτή, αντί για κλειστή και κλειδωμένη με λουκέτο.

Λουκέτο υπήρχε, ένα μικρό σκουριασμένο, το οποίο δεν χρησιμοποιείται και από την ανοικτή αυτή καγκελόπορτα αυτή είδαμε να μπαίνουν νεαρά άτομα. Λίγα λεπτά αργότερα τα άτομα αυτά αποχώρησαν.

Διαβήκαμε την ανοικτή πόρτα για να δούμε τι γίνεται στον χώρο που πριν λίγα λεπτά είχαν μπει και βγει τα άτομα αυτά.

Στον ακάλυπτο λίγα μέτρα από τον πεζόδρομο, σε ένα καμαράκι ανασφάλιστο όμως, με μια ανοικτή σκουριασμένη πόρτα, αυτό που είδαμε μας σόκαρε.

Ένας ηλεκτρολογικός πίνακας επίσης ανασφάλιστος, με καλώδια, ασφάλειες, ρελιέ και άλλα όργανα εκτεθειμένα σε όποιον από περιέργεια διάβαινε την ανοικτή καγκελόπορτα.

Όποιος περίεργος αδαής τα περιεργάζονταν ή ήθελε να αποσπάσει κάποια από τα όργανα τι θα γίνονταν;

Υπάρχει έλεγχος σε αυτήν την πόλη και προστασία των δημοτικών κτιρίων και της περιουσίας του δήμου και της ασφάλειας των κατοίκων της;

Επειδή ο κίνδυνος ήταν μεγάλος, από τον έκθετο  πίνακα και επειδή η δημοσίευσή μας επί του γεγονότος, θα έπαιρνε χρόνο, ενημερώσαμε το δήμο, μέσω των Αντιδημάρχων κ.κ. Σωτηρόπουλου και Φέγγη για τους κινδύνους που υπήρχαν και ζητήσαμε να φτάσει ο δήμος στο σημείο, για να πάρει άμεσα κάποια μέτρα.

Αφού τους ενημερώσαμε, μισή ώρα αργότερα εμφανίστηκε στο σημείο, που περιμέναμε για να τους δείξουμε το πρόβλημα, συνεργείο δύο εργαζομένων του δήμου.

Τους οδηγήσαμε στην ανοικτή πόρτα και μετά από δική τους αυτοψία και στο καμαράκι με τον πίνακα και στο διπλανό επίσης ανοικτό χώρο που οδηγεί στο λεβιτοστάσιο του νηπιαγωγείου και εκτιμώντας το επείγον της κατάστασης έκλεισαν προσωρινά την πόρτα που είχε σκεβρώσει και έφυγαν να βρουν τρία λουκέτα.

Θυμίζουμε πως το προηγούμενο Σαββατοκύριακο μία άλλη καγκελόπορτα ήταν ανοιχτή, αυτή του πίσω μέρους του κλειστού Γυμναστηρίου της οδού Ραιδεστού, δίνοντας ευχέρεια πρόσβασης σε όποιον ήθελε στο 2ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο.

Παρ΄ ότι υπήρξε το προηγούμενο γεγονός και το καταγράψαμε, με τον δήμο να πηγαίνει και να κλείνει την πόρτα, “το πάθημα δεν έγινε μάθημα” με αποτέλεσμα το  συμβάν που αναφέρουμε σήμερα, με την πόρτα που είναι απέναντι η μία στην άλλη.

Πόσο ασφαλείς μπορούμε να αισθανόμαστε οι κάτοικοι αυτής της πόλης, όταν ζωτικά σημεία των εγκαταστάσεων της και της δημοτικής περιουσίας, είναι ξέφραγα αμπέλια και τρωτά σε κάθε κλοπή ή δολιοφθορά;

Με την ευκαιρία στο σημείο της ανοικτής καγκελόπορτας, υπάρχει μια τσιμεντένια κολώνα δημοτικού φωτισμού, από την οποία έχουν φύγει κομμάτια της και τα σίδερα της είναι εμφανή και σκουριασμένα. Μήπως χρειάζεται αντικατάσταση;;;

Ένα άλλο φωτιστικό επίσης στο σημείο με το κιγκλίδωμα του νηπιαγωγείου είναι χωρίς λάμπα…

Ο Δήμος πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με το τι συμβαίνει στο σχολικό συγκρότημα που τα βράδια όπως είναι απομονωμένο, έχει πέσει στο παρελθόν “θύμα” διαρρήξεων και καταστροφών.

Τέλος παρατηρήσαμε με κόπο, πως στο πεζοδρόμιο στην οδό Ραιδεστού, μπροστά στο 13ο Νηπιαγωγείο υπάρχει προειδοποιητική πινακίδα ΚΟΚ, που ενημερώνει πως υπάρχει σχολείο, αλλά το φύλλωμα κάποιου δένδρου την κρύβει…