Χρειάζεται σαφής απάντηση από την υπ. Παιδείας κ. Κεραμέως, για να λυθεί το θέμα με το γυμναστήριο του Α Λυκείου

Πολύ “μελάνι έχει χυθεί” σχετικά με το γυμναστήριο του Α ΛΥΚΕΙΟΥ, στο οποίο ο δήμος έχει μεταφέρει όργανα γυμναστικής, με την πρόθεση να το λειτουργήσει σαν δημοτικό γυμναστήριο, τις ώρες που δεν λειτουργεί το σχολείο.

Η Σχολική κοινότητα αντιδρά. Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ζητάει εξηγήσεις, την απομάκρυνση των οργάνων από το χώρο και την επίδοση του χώρου στους μαθητές, οι οποίοι τους τελευταίους τρεις μήνες δεν έχουν πατήσει στο γυμναστήριο του σχολείου τους, εξ αιτίας των αλλαγών αυτών και των έργων που έγιναν μεσούσης της σχολικής περιόδου.

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων επίσης, ζητάει εξηγήσεις για τα “πως” και τα “γιατί”.

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δεν έχει δώσει σαφή απάντηση σχετικά με τη χρήση του χώρου.

Επιστολές έχουν φτάσει στην κ. Υπουργό Παιδείας, ενώ κατατέθηκε και αναφορά στη Βουλή, από βουλευτές.

“Χαμός στο ίσωμα” δηλαδή για ένα θέμα που δεν έπρεπε καν να είχε προκύψει και να μην είχε αναστατωθεί η Σχολική Κοινότητα.

Πλέον με το που πήγε στη βουλή το ζήτημα, η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως οφείλει να δώσει λύση.

Εδώ δεν χωρά πολιτικάντικη απάντηση, αλλά μία και καθαρή.

“Είτε ο Δήμος παραμένει στο γυμναστήριο του Α Λυκείου όπως εχει σχεδιάσει ή απομακρύνει τα όργανα από αυτό και τα τοποθετεί σε άλλον χώρο, με την ταυτόχρονη επαναφορά του γυμναστηρίου αποκλειστικά στους μαθητές”;

Με την ευκαιρία δημοσιεύουμε δύο φωτογραφίες τραβηγμένες εχθές το πρωί κατά την αναχώρηση των μαθητών του Α ΛΥΚΕΙΟΥ, που έκαναν μάθημα φυσικής αγωγής στο κλειστό γυμναστήριο της οδού Ραιδεστού και εν μέσω ψιλόβροχου επέστρεφαν στο κτήριο του Σχολείου τους.