Οι διαμαρτυρίες συμπολίτισσάς μας, στην οδό Γυθείου, “έσωσαν” μέρος από τις λεμονιές στο πεζοδρόμιο της, από το σαρωτικό “κλάδεμά” τους, από συνεργείο του δήμου…

Τελικά οι διαμαρτυρίες συμπολίτισσάς μας στην οδό Γυθείου, “έσωσαν” κάποιο μέρος των λεμονιών που υπάρχουν στο πεζοδρόμιο της, από το σαρωτικό κλάδεμα του δήμου.

Γράφαμε εχθές σχετικά, για το θέμα αυτό, αφού ο δήμος κόντεψε την προηγούμενη, να αφήσει μόνο τους κορμούς από δένδρα στον παραπάνω δρόμο, στα πλαίσια κλαδέματος αυτών.

Εχθές το πρωί εμφανίστηκε ξανά συνεργείο από την υπηρεσία κήπων του δήμου στην οδό Γυθείου και συμπολίτισσά μας, τους “ανάγκασε” να μην τα “πετσοκόψουν” όπως άλλα δένδρα.

Εκτός της μικρής έντασης που υπήρξε, από λάθος αναποδογύρισε και ένα μπιτόνι με βενζίνα που χρησιμοποιείται για το κλαδευτικό εργαλείο, στη ρίζα ενός από τα δένδρα της συμπολίτισσάς μας, “φορτώνοντας” επιπλέον την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Ο δήμος έριξε νερό στη ρίζα για να μειώσει τη ζημιά που θα μπορούσε να κάνει η βενζίνη στο δένδρο και αφού απομακρύνθηκαν τα κλαδιά, αποχώρησε και το συνεργείο από το δρόμο αυτόν.

Με την ευκαιρία ο δήμος πρέπει να ενημερώσει με ανακοίνωσή του, τους συμπολίτες μας σχετικά με το μπόλιασμα των νεραντζιών που πολλοί θέλουν να μετατρέψουν σε λεμονιές ή πορτοκαλιές σχετικά με τη διαδικασία που οφείλουν να ακολουθήσουν.

Θυμίζουμε την άσχημη εικόνα σχεδόν όλων των δρόμων της πόλης μας από τα νεράντζια που είναι χύμα στο οδόστρωμα και φράζουν και τα φρεάτια του δικτύου ομβρίων…