Αντί για κλάδεμα στις λεμονιές, έγινε κανονικό πετσόκομμά τους, στην οδό Γυθείου… – Διαμαρτυρία συμπολίτισσάς μας

Κάτοικος της οδού Γυθείου απευθύνθηκε στην εφημερίδα μας εχθές το απόγευμα για να διαμαρτυρηθεί για τον τρόπο με τον οποίο συνεργείο του δήμου “πετσόκοψε” λεμονιές στον παραπάνω δρόμο.

Παρά την αντίθεση της συμπολίτισσάς μας, ως προς τον τρόπο και το όγκο του “κλαδέματος” δεν κατάφερε να σταματήσει αυτό που έγινε και μας ενημέρωσε σχετικά.

Επισκεφτήκαμε τον δρόμο και το σημείο με τις λεμονιές και η συμπολίτισσά, μας έδειξε δημοσιεύματα από έγκυρα γεωπονικά περιοδικά, στα οποία αναφέρονται επακριβώς στους τρόπους κλαδέματος των λεμονιών (φωτό παραπλεύρως).

Μας ενημέρωσε μάλιστα πως έστειλε και στον δήμαρχο κ. Μίχο, απόσπασμα ενός από τα άρθρα για να ενημερωθεί ο ίδιος και να ενημερώσει την υπηρεσία κήπων, σχετικά με αυτά τα κλαδέματα.

Το κλάδεμα των λεμονιών δεν πρέπει να υπερβαίνει το 10 έως 20% του φυλλώματός τους, ενώ στην προκειμένη περίπτωση, έγινε ακριβώς το αντίθετο. Έμεινε μετά το κλάδεμα, μόλις το 10% αυτών.

Στα τέλη της δεκαετίας του ΄70, όπως μας ενημέρωσε, με άδεια του δήμου, οι κάτοικοι μπόλιασαν τις τότε νεραντζιές του δρόμου και τις μετέτρεψαν σε λεμονιές. Από τότε όλες αυτές τις δεκαετίες έχουν δωρεάν, βιολογικά λεμόνια για τις ανάγκες των νοικοκυριών τους.

Με την άστοχη επέμβαση του δήμου τα δένδρα είναι άγνωστο πότε θα “συνέλθουν” από το σοκ και πότε θα αναπτύξουν ξανά πλούσια βλάστηση και ανθοφορία.

Επειδή τα κλαδέματα δεν τελείωσαν στον δρόμο αυτό, ας κάνει κράτει ο δήμος σήμερα, που έχει προγραμματίσει να επιστρέψει και έως να πληροφορηθεί σχετικά με τον τρόπο κλαδέματος των λεμονιών, να περιμένει για να γίνει σωστό το κλάδεμα.