Σύσκεψη- συζήτηση της Κ.Ο. Αγίας Βαρβάρας του ΚΚΕ, για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για την σύσκεψη- συζήτηση της Κ.Ο. Αγίας Βαρβάρας του ΚΚΕ, για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία

Με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη – συζήτηση, για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία, την Παρασκευή 11 Μάρτη στο 1ο ΚΑΠΗ Αγίας Βαρβάρας, μετά από κάλεσμα της Κ.Ο. Αγίας Βαρβάρας του ΚΚΕ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν, ο Νίκος Λάππας, μέλος της ΚΕΟΕ του ΚΚΕ, ο οποίος άνοιξε την συζήτηση τονίζοντας ότι τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ είναι σε συνεχή κινητοποίηση σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά ώστε όχι μόνο να ενημερώσουν πλατιά το λαό για τις εξελίξεις αλλά και για να τον καλέσουν να πει όχι στο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να απαιτήσει τώρα την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην χώρα μας, όπου λειτουργούν ως ορμητήρια πολέμου και που θέτουν τον λαό στο στόχαστρο της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης. Ενώ αναφέρθηκε και στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το ζήτημα της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης στην Ουκρανία αλλά την σημάσια που έχει η πολεμική προετοιμασία που κάνουν μια σειρά κράτη.

Στην συνέχεια ο ομιλητής αναφέρθηκε στο γεγονός ότι στην Ουκρανία δύο μεγάλα ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα, ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ και Ρωσία, οξύνουν τον ανταγωνισμό τους για την κυριαρχία σε εδάφη και πλουτοπαραγωγικές πηγές, ενώ την ίδια στιγμή οι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας, δολοφονούνται και ξεριζώνονται, στην προσπάθεια τους να γλιτώσουν από τον πόλεμο.

Τόνισε επίσης τις τεράστιες ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης, που εμπλέκει ακόμη πιο βαθιά της χώρα μας στην Ιμπεριαλιστική Σύγκρουση στέλνοντας πολεμικό υλικό και εξοπλισμό. Υπογράμμισε όμως και τις μεγάλες ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων αφού από την μια ο ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε την Ελλάδα σε ένα απέραντο Νατοϊκό στρατόπεδο, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα σήμερα το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου έχει μετατραπεί σε ορμητήριο πολέμου, και από την άλλη οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που ως κυβέρνηση έχει βάλει την δική της σφραγίδα συμμετοχής στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Ιράκ κ.α) και σήμερα στηρίζει την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα ζητήματα της ακρίβειας που θερίζουν τον λαό, πριν ακόμα από τον πόλεμο, που θα πρέπει να αποτελούν καθημερινά μέτωπα πάλης τους εργαζόμενου λαού. Ενώ κλείνοντας τόνισε ότι το δίλημμα για τους λαούς δεν είναι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ή Ρωσία αλλά η αυτοτελής εργατική-λαϊκή πάλη και την ανάγκη οι λαοί να καταδικάσουν τις αστικές τάξεις και τις κυβερνήσεις των χωρών τους, οι οποίες τους οδηγούν στην σφαγή.

Στην συνέχεια ακολούθησαν ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και προβληματισμοί, ενώ η συζήτηση έκλεισε με το ότι η Απόφαση της ΚΕ του ΚΚΕ για τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, που δημοσιεύτηκε σήμερα με το Κυριακάτικο φύλλο του Ριζοσπάστη, πρέπει να φτάσει πλατιά στον λαό της Αγίας Βαρβάρας αλλά και ότι είναι ανάγκη σήμερα να πλημμυρίσει το Σύνταγμα από εργαζόμενους και εργαζόμενες στην συγκέντρωση του ΚΚΕ την Τρίτη 22/3 στις 19:00 με ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Κ.Ο ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
12/3/22