Αναθυμιάσεις από χρώματα, διαλυτικά και άλλα χημικά σε ολόκληρο το Α Λύκειο σε ώρα μαθήματος…

Παρά τις διαμαρτυρίες, τις επιστολές και τις αποφάσεις Φορέων της Σχολικής κοινότητας του Α Λυκείου, της Ένωσης Γονέων και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για απομάκρυνση από το γυμναστήριο του Σχολείου, των οργάνων που έχει μεταφέρει εκεί ο δήμος με σκοπό το σχολικό γυμναστήριο να μετατραπεί σε Δημοτικό Γυμναστήριο, ο δήμος συνεχίζει κανονικά τις εργασίες ανακαίνισης του χώρου και δεν δείχνει σημεία αποχώρησης από αυτό.

Αυτό βέβαια είναι ένα θέμα, με άγνωστη προς το παρόν κατάληξη.

Αυτό όμως που είναι απολύτως αναγκαίο να γίνει, είναι οι εργασίες, ιδιαίτερα ελαιοχρωματισμών να μην πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια που το σχολείο είναι σε  λειτουργία.

Για μια ακόμη ημέρα εχθές, οι αναθυμιάσεις από τα χρώματα, τα διαλυτικά και τα άλλα χημικά είχαν κατακλύσει την ατμόσφαιρα και την είχαν κάνει αποπνικτική.

Όσοι μάλιστα έχουν αναπνευστικά προβλήματα, υποφέρουν και πιθανότατα κάποια στιγμή να αντιμετωπίσουν σοβαρότερα προβλήματα.

Δεν γνωρίζουμε ο δήμος πάνω σε ποια δικαιώματα βασίζεται και δεν αποχωρεί από το γυμναστήριο. ΔΕΝ μπορεί όμως να γίνονται τέτοιες εργασίες σε ώρα που το σχολείο λειτουργεί και είναι γεμάτο μαθητές.

Επίσης και η διεύθυνση του Σχολείου, στο θέμα αυτό κάτι πρέπει να κάνει.

Δεν είναι δυνατόν να γίνονται βαψίματα και λίγα μέτρα από αυτές τις εργασίες μαθητές την ώρα του μαθήματος της φυσικής αγωγής να παίζουν πιγκ – πογκ, αναπνέοντας όλα αυτά τα “δηλητήρια”.

Αναθυμιάσεις οι οποίες σκορπίζονται σε ολόκληρο το χώρο του σχολείου και στις τάξεις.

Η διεύθυνση του Λυκείου να απαιτήσει το σταμάτημα τέτοιων εργασιών όσο υπάρχουν μαθητές.

Η διεύθυνση είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια των μαθητών και αυτή οφείλει να την προστατεύσει με κάθε νόμιμο τρόπο.