Η Εκπαιδευτική Ημερίδα για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση που διοργάνωσαν οι Σύλλογοι Γονέων των 1ου & 8ου Δημοτικών Σχολείων

Με ικανοποιητική προσέλευση γονέων, πραγματοποιήθηκε στις 02/03/2022 η προγραμματισμένη εκπαιδευτική ημερίδα που συνδιοργάνωσε ο Σύλλογος γονέων του σχολείου μας (8ο Δημοτικό) με τον Σύλλογο γονέων του 1ου Δημοτικού και που αφορούσε την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση..

Η παρουσίαση έλαβε χώρα στο κινηματοθέατρο “Γιάννης Ρίτσος” του Δήμου μας, σ’εναν πραγματικά πολύ όμορφο χώρο, από δύο έμπειρους ψυχολόγους της επιστημονικής ομάδας του Δρ Θάνου Ασκητή.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση είχε ως σκοπό την πρόσθετη γνώση σε όλους εμάς τους γονείς σε ζητήματα που αφορούν την καλλιέργεια δεξιοτήτων ζωής και που άπτονται άμεσα με θέματα του φύλου, των δικαιωμάτων της ψυχικής και σωματικής υγείας, της ασφάλειας, της προστασίας, του σεβασμού της γενετήσιας αξιοπρέπειας και της ισότητας.

Οι ερωτήσεις που τέθηκαν και οι απαντήσεις που έλαβαν οι ερωτηθέντες γονείς απο τους ειδικά καταρτισμένους επιστήμονες είχε ως αποτέλεσμα, εμάς τους γονείς να μας κάνει αφενός σοφότερους και αφετέρου να διορθώσουμε πρακτικές που ως τώρα εφαρμόζαμε πιθανόν λανθασμένα στους τρόπους σύμφωνα με τους οποίους επικοινωνούσαμε με τα παιδιά μας για το συγκεκριμένο θέμα.

Ως ΔΣ του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας ευχαριστούμε τον κ. Παπαδόπουλο και την κ. Διδυμοπούλου για την πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη που μας προσέφεραν.

Τέλος, ευχαριστούμε τον Δήμο για την παραχώρηση του χώρου και την κ. Αλεξάνδρα Φέγγη, αντιδήμαρχο Παιδείας, που μας τίμησε με την παρουσία της.

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 8ου Δημοτικού Σχολείου ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ