Πεζόδρομος Αιμίλιου Βεάκη – Ανεκπλήρωτες υποσχέσεις από το δήμο για τη λύση του προβλήματος με τα νερά και τις υγρασίες…

Δεν κρύβουν πλέον την αγανάκτησή τους συμπολίτες μας κάτοικοι του πεζόδρομου Αιμίλιου Βεάκη, για τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει ο δήμος και συγκεκριμένα για το θέμα που έχουν με τις υγρασίες συνεχώς και αυτό διαφάνηκε καθαρά εχθές, σε επίσκεψή μας στον πεζόδρομο και συνομιλία που είχαμε με ορισμένους που συναντήσαμε και συζητήσαμε το πρόβλημα τους.

Τα σπίτια τους έχουν πάθει μεγάλες ζημιές, οι σοβάδες των τοίχων πέφτουν εξωτερικά, ενώ έχουν φουσκώσει εσωτερικά και συνεχώς ζουν με τον εφιάλτη κάποιας μπόρας ή καταιγίδας.

Έχουν περάσει 30 μήνες από τότε που ο δήμαρχος κ. Μίχος με το επιτελείο του επισκέφτηκε τον πεζόδρομο και υποσχέθηκε λύση στο διαιωνιζόμενο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, αλλά δεν έχει γίνει κάτι προς την οριστική λύση του προβλήματος.

Το χειμώνα πνίγεται ο πεζόδρομος, ενώ το καλοκαίρι υπάρχουν σταθερά στάσιμα νερά στο άνω μέρος του πεζόδρομου στην οδό Διστόμου, μεταβάλλοντάς τον σε ανθυγιεινή εστία και στέκι κουνουπιών.

Από τη συνεχή υγρασία έχουν πλέον φυτρώσει αγριόχορτα στο πλακόστρωτο, αλλά και δίπλα στους τοίχους.

Κατά τους κατοίκους η λύση είναι μία που θα μετρίαζε κατά μεγάλο ποσοστό το πρόβλημα, κατασκευάζοντας έναν μέτριου διαμετρήματος αγωγό με σχάρες, κατά μήκος του πεζόδρομου, με κεντρικό συλλεκτήρα επί της οδού Διστόμου, στην οποία καταλήγουν εκτός των νερών της βροχής, σαπουνάδες και άλλα νερά από καθαριότητα που κάνουν άλλοι συμπολίτες μας στα πεζοδρόμια τους, ή πλένοντας τα αμάξια τους κ.ά., ο οποίος θα κατέληγε στο δίκτυο της Στέφανου Σαράφη.

Επιπλέον οι συνομιλητές μας υποστήριξαν πως πρέπει να ξηλωθεί ένα συγκεκριμένο παρτέρι το οποίο έχει κατασκευαστεί σε λάθος σημείο και το οποίο κατευθύνει τα νερά προς τους τοίχους σπιτιών.

Ένας εξ΄ αυτών, ολοκληρώνοντας τη συνομιλία μας κούνησε το κεφάλι του, υπογραμμίζοντας πως ο “καιρός περνάει και οι υποσχέσεις δεν υλοποιούνται δυστυχώς για εμάς…”