Σοβαρός τραυματισμός μαθητή από σωλήνα που εξείχε στο ΠΡΩΗΝ γήπεδο μπάσκετ στην Μεγ. Αλεξάνδρου

Για την εγκατάλειψη των αθλητικών χώρων στην πόλη μας έχουμε γράψει επανειλημμένα στο παρελθόν.

Τα γήπεδα μπάσκετ όπου υπήρχαν, από τον Σεπτέμβριο του 2019, έμειναν χωρίς μπασκέτες, επειδή ήταν ακατάλληλες και τα δάπεδα των χώρων να χειροτερεύουν.

Από τότε έχουν περάσει ΤΡΙΑΝΤΑ ΜΗΝΕΣ και εκτός του γηπέδου στην οδό Δεληγιάννη, προσφορά γαλακτοκομικής εταιρείας, δεν έχει γίνει τίποτα σε ΚΑΝΕΝΑ ανοικτό γήπεδο της πόλης μας.

Έχουν αφεθεί να βρομίζουν και να σκουριάζουν με τα παιδιά μας δυστυχώς να παίζουν σε ΑΚΑΤΑΛΗΛΟΥΣ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ  χώρους.

Ένας από αυτούς τους χώρους είναι το πρώην γήπεδο μπάσκετ επί της Μεγάλου Αλεξάνδρου, στον οποίο παίζουν τα παιδιά διακινδυνεύοντας την σωματική τους ακεραιότητα, ανάμεσα σε σκουριασμένα κιγκλιδώματα, περιφράξεις έτοιμες να πέσουν και σωλήνες που εξέχουν και κόβουν σαν ξυράφι.

Σε μία από αυτές τις σωλήνες την Παρασκευή που μας πέρασε, ένα παιδί πάνω στο παιχνίδι του, σκουντούφλησε και έκοψε τον τένοντα του ποδιού του, λίγο πιο πάνω από τον αστράγαλο.

Χρειάστηκε πολύωρο χειρουργείο στο Κρατικό Νοσοκομείο που μεταφέρθηκε και νοσηλεύτηκε.

Κάποτε ο δήμος πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και τις υποχρεώσεις του απέναντι στους κατοίκους και ειδικά στη νεολαία αυτής της πόλης.

Η υπομονή όλων πλέον έχει ξεπεράσει τα όρια απέναντι σε αυτήν την στάση και τα “φρου φρου κι αρώματα”…

Επιτέλους δώστε ασφαλείς αθλητικούς χώρους στα παιδιά και τη νεολαία της πόλης μας…