Ποια είναι η αλήθεια, για την απομάκρυνση των πυλώνων μεταφοράς υψηλής τάσης ρεύματος, από την πόλη μας;;;

Ένα θέμα το οποίο είναι από εκείνα που ενώνουν όλο τον πληθυσμό της πόλης μας, ανεξάρτητα κομματικής ή παραταξιακής διαφοράς, είναι το θέμα της απομάκρυνσης των πυλώνων μεταφοράς υψηλής τάσης ρεύματος, από τις γραμμές που διασχίζουν την πόλη μας.

Ακόμα όμως και σε αυτό το θέμα, η κακή πληροφόρηση, ή η προσπάθεια οικειοποίησης των δράσεων και αποφάσεων που θα παρθούν και η προσπάθεια εκμετάλλευσης του γεγονότος, καταφέρνουν να δημιουργούν διαφωνίες και προστριβές.

Υπάρχουν τους τελευταίους μήνες πληροφορίες, ανακοινώσεις, δημοσιοποιήσεις πως οι πυλώνες φεύγουν – δεν φεύγουν, έχουν ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης – ΔΕΝ έχουν ενταχθεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια παραφιλολογία και παραφημολογία άνευ προηγουμένου.

Προ μηνών ομάδα Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., είχε καταθέσει ερώτηση στη βουλή σχετικά με την απομάκρυνση των πυλώνων, αλλά δεν μας είχαν πληροφορήσει για την απάντηση που έλαβαν.

Επικοινωνήσαμε εχθές, με την κ. Χαρά Καφαντάρη και της ζητήσαμε να μας στείλει την απάντηση που έλαβαν.

Όντως η κ. Βουλευτής μας προώθησε την απάντηση η οποία χρονολογείται από τον Αύγουστο του 2021 και τη δημοσιεύουμε.

Δεν γνωρίζουμε εάν από τότε έχει αλλάξει κάτι, ΟΧΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ, αλλά γραπτά.

Εάν όντως έχει αλλάξει οτιδήποτε καλείται όποιος έχει τέτοια στοιχεία να τα δημοσιοποιήσει.

ΓΡΑΠΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ όμως, όχι υποσχέσεις, ανεπίσημα χαρτιά, δηλώσεις και λόγια…

Εάν δεν υπάρξει κάποια δημοσιοποίηση εγγράφων ΓΡΑΠΤΗ με ΒΟΥΛΑ και ΥΠΟΓΡΑΦΗ, οφείλουμε να αποδεχτούμε όσα καταγράφονται στην επιστολή που δημοσιεύουμε.

Διαβάστε προσεκτικά την τελευταία παράγραφο (3) της επιστολής του ΑΔΜΗΕ και θα αντιληφθείτε τι λέμε.

Στη συνέχεια ακολουθεί η επιστολή – απάντηση του κ. υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.  Κωνσταντίνου Σκρέκα, προς τους κ.κ. Βουλευτές.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΜΗΕ

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΚΡΕΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ