Στους πιο φιλόζωους δήμους Κορυδαλλός και Αιγάλεω! – Ο δήμος μας…

 

Για το θέμα του απαράδεκτου “ΠΑΡΚΟΥ ΣΚΥΛΩΝ” στην πόλη μας, έχουμε γράψει και στο παρελθόν.

Δυστυχώς δεν υπάρχει ιδιαίτερη φροντίδα για τη λειτουργικότητά του και την προσφορά του στα τετράποδα της πόλης μας, τα οποία πηγαίνουν εκεί οι συμπολίτες μας για να ξεμουδιάσουν και να βρεθούν σε ένα φιλόξενο φιλικό περιβάλλον και αντ΄  αυτού βρίσκονται σε μια ξερή εγκατελλημένη αλάνα στην ουσία, χωρίς παροχή νερού, με περίφραξη όλο κενά και μπαλώματα, ακόμα και καροτσάκια από σούπερ μάρκετ έχουν τοποθετηθεί για να καλύψουν τις τρύπες σε αυτήν.

Την ίδια ώρα οι όμοροι δήμοι Κορυδαλλού και Αιγάλεω συγκαταλέγονται μεταξύ των πλέον φιλόζωων, την ίδια ώρα.

Αυτό πρέπει να μας προβληματίσει και να κατασκευαστεί επιτέλους ένα πραγματικό “ΠΑΡΚΟ ΣΚΥΛΩΝ” για τα τετράποδα.

Τι συμβαίνει όμως στους όμορους δήμους Αιγάλεω και Κορυδαλλού;

Στους πιο φιλόζωους Δήμος ο Κορυδαλλός!

Η Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία παρουσίασε τους Δήμους με τις βέλτιστες πρακτικές και δράσεις για τα φιλοζωικά δεδομένα της χώρας μας.

Με βάση στοιχεία που συλλέχθηκαν από 80 περίπου συλλόγους, φιλοζωικούς φορείς και πολίτες από τους 338 Δήμους, ο Κορυδαλλός συμπεριλήφθηκε στους καλύτερους Δήμους για με τη φιλοζωική του πολιτική.

Τα στοιχεία που λήφθηκαν υπόψη για ήταν:

α) Δράσεις που καλλιεργούν τη φιλοζωική κουλτούρα
β) Παροχή Παιδείας με σκοπό την ευαισθητοποίηση
γ) Διάλογος με τα σωματεία
δ) Προγράμματα περίθαλψης και στειρώσεων
ε) Αντιμετώπιση των ζώων με ευαισθησία εκ μέρους των υπαλλήλων
στ) Παροχή τροφών για τη σίτισή τους και
ζ) γενικότερα ένδειξη σεβασμού στις ανάγκες τους και στην ίδια τη ζωή τους
η) απουσία όλων των παραπάνω αρνητικών των κακών Δήμων
θ) αξιοπρεπή καταφύγια

πηγή: Δήμος Κορυδαλλού

………………………………………

Δήμος Αιγάλεω: πανέμορφα ξύλινα σπιτάκια για τα αδέσποτα

Γνωρίζουμε καλά όσοι ασχολούμαστε με τα αδέσποτα ζώα ότι οι Δήμοι δεν είναι ιδιαίτερα φιλικοί προς αυτά. Αν και είναι υποχρεωμένοι, σύμφωνα με τη νομοθεσία, να μεριμνούν για την προστασία και περίθαλψή τους.

Και ότι τα πάντα έχουν πέσει στις πλάτες των εθελοντών, οι οποίοι πληρώνουν από την τσέπη τους τα αμέτρητα περιστατικά που καθημερινά συμβαίνουν.

Όταν όμως βλέπουμε ότι ένας δήμος κάνει πράγματα για τα ζώα και προσπαθεί, δεν μπορούμε παρά να τον επιβραβεύσουμε και να τον προβάλλουμε. Γιατί δεν είμαστε εδώ για τα αρνητικά μόνο. Αλλά και για τα θετικά. Τα θετικά άλλωστε δίνουν μια ελπίδα και μας κάνουν πιο δυνατούς στο να συνεχίσουμε.

Ένας τέτοιος Δήμος που δείχνει έμπρακτο ενδιαφέρον για τα αδέσποτα της περιοχής του είναι ο Δήμος Αιγάλεω. Ο Δήμος ο οποίος αποφάσισε να προστατεύσει τα αδέσποτα ξεκινώντας με την κατασκευή ξύλινων σπιτιών για αυτά.

Τα οποία τοποθέτησε ήδη σε διάφορα σημεία του Δήμου όπου συχνάζουν ζώα.

Τα σπιτάκια αυτά είναι πρωτότυπα καθώς θα είναι σε δύο επίπεδα. Αλλά και εσωτερικά θα έχουν δύο χώρους με σκάλα εντός τους. Είναι μάλιστα φτιαγμένα από παλιές παλέτες που μαζεύτηκαν από τα σκουπίδια.

Οι φιλόζωοι της περιοχής ευχαριστούν το δήμαρχο Γιάννης Γκίκας και τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Μανδραφλή που, όπως λένε, αποδεικνύουν συνεχώς την αγάπη τους για τα ζώα. Και που στηρίζουν τους εθελοντές που μάχονται καθημερινά για την υποστήριξη των δικαιωμάτων τους.

Πηγή: Diakopes.gr – Aντώνης Βαλμάς