Σημάδια εγκατάλειψης πάλι στην πλατεία 19 Μάη, με τα παρτέρια χωρίς φυτά και λασπότοπους στη θέση τους…

Στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, αρχές  Οκτωβρίου, ο δήμος επί μέρες με μεγάλο αριθμό εργαζομένων καθάριζε, έβαφε, φύτευε την πλατεία 19 Μάη με καροτσιές φυτών, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η τελευταία των εκδηλώσεων στα πλαίσια των Γιορτών πόλης 2021.

Γράφαμε τότε πως ευτυχώς που γίνονται εκδηλώσεις σε κάποια σημεία της πόλης μας και ο δήμος εμφανίζεται και τα κάνει αγνώριστα από την περιποίηση.

Το ζητούμενο βέβαια δεν είναι η παρέμβαση σε έναν χώρο λόγω κάποιας εκδήλωσης αλλά η συνεχής συντήρησή του.

Τις ημέρες εκείνες της παναστρατιάς που παρατηρήθηκε για την αναβάθμιση της πλατείας και των εκατοντάδων φυτών που φυτεύτηκαν καταγράψαμε την παρατήρησή μας, πως τα εποχιακά φυτά που φυτεύονταν, σύντομα θα περάσει η εποχή τους και θα χρειαζόταν η αντικατάστασή τους (διπλανή εικόνα).

Η παρατήρησή μας τότε, περί εποχιακών φυτών και συντήρησης της πλατείας δεν φαίνεται να συγκίνησε κανέναν από τους υπεύθυνους.

Τέσσερεις μήνες αργότερα τα παρτέρια με τα δεκάδες εποχιακά φυτά, έχουν δώσει τη θέση τους στην εικόνα που βλέπετε.

Λάσπες, ξεραΐλα, άφαντα τα εποχιακά φυτά και χωρίς αντικατάστασή τους…

Η πλατεία θα περιμένει να προγραμματιστεί κάποια εκδήλωση στο χώρο της, για να ξαναφυτευτεί και να υπάρξει η περιποίηση που της αρμόζει;;;

Ελπίζουμε ο δήμος να αναθεωρήσει τις όποιες απόψεις του για τις πλατείες, τα παρτέρια, τα τριγωνάκια και τους χώρους γενικά πρασίνου και να τα επιμελείται συχνότερα…