Κλειστό το Γυμναστήριο του Α΄ Λυκείου, για τους μαθητές του – Γίνεται διαρρύθμιση του χώρου

Κατά τη διάρκεια της κατάληψης του Α  Λυκείου από μαθητές του, προ εβδομάδων, γράφαμε σχετικά με τα αιτήματά τους και αναφέραμε επίσης: “Επιπλέον έχουμε την πληροφορία πως υπάρχει δυσφορία από την απόφαση του δήμου να στεγάσει στο χώρο του Α΄ Λυκείου, το γυμναστήριό του, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση, με τη σχολική κοινότητα”.

Η πληροφορία μας είχε βάση, διότι ακόμα και σήμερα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από το δήμο σχετικά με τη χρήση του χώρου και λεπτομέρειες που αφορούν αυτό το θέμα.

Πάντως το γυμναστήριο είναι κλειστό για τους μαθητές αυτές τις ημέρες και δεν πραγματοποιείται το μάθημα της γυμναστικής στο χώρο, γεγονός που προκαλεί σχόλια και αντιδράσεις…

Πληροφορηθήκαμε πως ο Σύλλογος Γονέων έχει ζητήσει συνάντηση με εκπρόσωπο του δήμου για να ενημερωθεί σχετικά, αλλά έως στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί αυτή.

Σημειώνουμε πως πρόσφατα μεταφέρθηκαν στο χώρο όργανα γυμναστικής και πως γίνεται η διαρρύθμιση του χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας το γυμναστήριο θα χρησιμοποιεί το Λύκειο για τις ανάγκες του και τις ώρες που δεν θα λειτουργεί το σχολείο θα λειτουργεί σαν γυμναστήριο του δήμου, χρησιμοποιώντας την είσοδο από τον πεζόδρομο που διακρίνεται στην φωτογραφία μας.

Δεν είμαστε βέβαιοι εάν θα μπορέσει να “προχωρήσει” αυτή η “κοινή χρήση” από δύο διαφορετικούς φορείς, με διαφορετικά είδη “άθλησης”.

Ας περιμένουμε όμως  πρώτα την ενημέρωση από το δήμο και στη συνέχεια τη λειτουργία του γυμναστηρίου επί της πράξης και τα ξαναλέμε…