Το αργοπορημένο ράντισμα των πεύκων για τις κάμπιες, μας δείχνει τα αποτελέσματά του… – Πεύκα πνιγμένα στα κουκούλια…

Με αποτυχία θα “στεφτεί” για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το ράντισμα των πεύκων στην πόλη μας, από το δήμο, για την αντιμετώπιση των καμπιών. Ήδη τα πρώτα σημάδια είναι εμφανέστατα…

Κάθε χρόνο η εφημερίδα μας με δημοσίευματά της, επί χρόνια, υπενθυμίζει στο δήμο το ράντισμα των πεύκων για την αντιμετώπιση των καμπιών, τονίζοντας πως αυτό πρέπει να γίνει το διάστημα μεταξύ των μηνών Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου, για να έχει αποτελέσματα.

Τα δύο τελευταία χρόνια ο δήμος πραγματοποίησε τα ραντίσματα, το 2020 ξεκινώντας στις 26 Οκτωβρίου και πέρσι ξεκινώντας 4 Νοεμβρίου.

Τα αποτελέσματα του πρώτου ραντίσματος τα είδαμε όταν κάμπιες γέμισαν τον τόπο, μόλις ζέστανε ο καιρός με διάφορα παρατράγουδα και με αποτέλεσμα ο δήμος να φέρει ειδικό συνεργείο και να κόβει ένα – ένα κουκούλι και να τα καίει στο προαύλιο του Α  Δημοτικού Σχολείου, πληρώνοντας ξανά για την ίδια δουλειά…

Όσον αφορά το ράντισμα αυτής της περιόδου που ξεκίνησε το Νοέμβριο, ήδη τα πρώτα δείγματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά, αφού δεκάδες πεύκα στην πόλη μας, ιδιαίτερα στο άλσος ΜΗΤΕΡΑ, είναι φορτωμένα με κουκούλια, που κρέμονται σαν τσαμπιά από σταφύλια….

Οι κάμπιες, για όσους το αγνοούν, εκτός του ότι καταστρέφουν ολοσχερώς τα πεύκα, προκαλούν  αλλεργίες στους ανθρώπους με σοβαρά συμπτώματα.

Σημειώνουμε πως ο δήμος στις 2 Νοεμβρίου μας πληροφορούσε πως “εξειδικευμένο συνεργείο του”, θα πραγματοποιούσε τους ψεκασμούς.

Υπογραμμίζουμε τέλος πως εάν θέλει ο δήμος να δει αποτελέσματα στα ραντίσματα για τις κάμπιες, αυτά να τα πραγματοποιεί στην ώρα τους. Τόσο απλά…

Τα αποτελέσματα τα είδαμε πολύ νωρίς..