Στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, υπήρξε ένταση και καταγγελίες, με αποκορύφωμα την ύπαρξη χυδαίων σκίτσων σε  ψηφοδέλτια

Ο αποκλεισμός της εφημερίδας μας, να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εχθές στην ΕΣΤΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ, σε αντίθεση με άλλες εφημερίδες που τους επετράπη η είσοδος, μας δυσκολεύει να έχουμε απόλυτο ρεπορτάζ και προσωπική άποψη στα όσα συνέβησαν μέσα στην αίθουσα.

Πληροφορίες μας πάντως αναφέρουν πως υπήρξε ένταση και καταγγελίες, με αποκορύφωμα την ύπαρξη χυδαίων σκίτσων σε  ψηφοδέλτια.

Προσπαθήσαμε να πάρουμε δηλώσεις από τους επικεφαλής των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης και από τον Αντιδήμαρχο κ. Βουρλιώτη ο οποίος υπέγραφε την πρόσκληση για τη συνεδρίαση, αλλά δυστυχώς δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

Παρακάτω δημοσιεύουμε δηλώσεις των κ.κ. Καπλάνη Γιώργου, Γιάγκα Μιχάλη και Καρανάσιου Ελένης:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΛΑΝΗΣ τ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ “Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ”:

“Μαύρη σελίδα η σημερινή ημέρα για το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας!

Η άθλια παράσταση που έστησε η δημοτική αρχή με πρωταγωνιστή τον κ. Μίχο και τους κομπάρσους του, επιλέγοντας μάλιστα το ακροατήριο και επιβάλλοντας ακόμη και τον αποκλεισμό της εφημερίδας “Προοδευτική” από μια ανοικτή διαδικασία, βεβηλώνει την δημοκρατική ιστορία της πόλης μας και αμαυρώνει την πολιτική παρακαταθήκη και τη μνήμη, όσων μέχρι σήμερα έχουν αγωνιστεί γι’ αυτήν! Κρίμα για την κατάντια τους…”

……………………………..

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΓΚΑΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

“ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ”:

“Κατήφορος δίχως τέλος.

Τα σημερινά γεγονότα στο Δημοτικό Συμβούλιο δείχνουν την ηθική κατάντια, την πολιτική διαφθορά και τα αδιέξοδα της διοίκησης Μίχου”.

…………………………………

ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ”:

“Σήμερα συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας σε ειδική συνεδρίαση με θέμα την εκλογή νέου προεδρείου και μελών των επιτροπών ποιότητας ζωής και οικονομική.

Η Λαϊκή συσπείρωση όπως άλλωστε και στην προηγούμενη αντίστοιχη συνεδρίαση τοποθετήθηκε επί της αρχής. Παρά τις μεγαλοστομίες της διοίκησης για αποθέωση της δημοκρατίας η αλήθεια είναι πολύ μακριά γιατί ακριβώς το ίδιο το νομοθετικό πλαίσιο εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία στην 1η παράταξη για τις επιτροπές του δήμου. Δηλαδή εξασφαλίζεται πως η πολιτική που ασκείται από την δημοτική αρχή ακόμα και αν φτάνει στο δημοτικό συμβούλιο δεν θα αμφισβητεί το πλαίσιο που έχει θέσει η ίδια η κυβέρνηση που θέλει τους δήμους ακόμα ένα μακρύ χέρι στη τσέπη των λαϊκών οικογενειών του δήμου μας.

Καμία έκπληξη δεν μας προκαλεί πως για ακόμα μια φορά η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου δεν κράτησε ούτε τα «προσχήματα». Αφού δεν έχασαν ούτε και σε αυτή την συνεδρίαση την ευκαιρία να επιδοθούν σε άσεμνους και προσωπικούς χαρακτηρισμούς χωρίς ίχνος πολιτικής αντιπαράθεσης, ενώ η δημοκρατία που επικαλούνται φτάνει στο σημείο να αποφασίζει ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ποιος θα παρακολουθήσει ή όχι το δημοτικό συμβούλιο, να επιτρέπει ή να απαγορεύει την είσοδο κατά το δοκούν…

Επιθυμία της δημοτικής Αρχής είναι στο δημοτικό συμβούλιο να μην γίνεται καμία πολιτική τοποθέτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι οι άνεργοι η νεολαία του δήμου μας αλλά η κουβέντα να αναλώνεται σε μια αντιπαράθεση που προσωποποιείται εσκεμμένα με κορώνες φωνές χαρακτηρισμούς και αλλά «δημοκρατικά»…

Άλλωστε η ίδια η διαδικασία χαρακτηρίζει αυτούς που την υπηρετούν την τροφοδοτούν και την αναπαράγουν. Αναδύεται από παντού η σήψη αυτού του πολιτικού συστήματος και όλων αυτών που το υπηρετούν.

Καλούμε το λαό της Αγίας Βαρβάρας να βγάλει συμπεράσματα να μην υποχωρήσει από την απαίτηση για ουσιαστική κουβέντα στο δημοτικό συμβούλιο για τα μεγάλα προβλήματα που μας απασχολούν”

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, πρόκειται να βγουν ανακοινώσεις σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα, από τις παρατάξεις.