Εμφανίστηκαν τα πρώτα κουκούλια καμπιών σε πεύκα, παρά το ψέκασμα από “εξειδικευμένο” συνεργείο του δήμου, αλλά σε λάθος ημερομηνίες

Συμπολίτης μας κάτοικος της οδού Δωδεκανήσου μας έστειλε φωτογραφίες από τα πεύκα που βρίσκονται στην κλειδωμένη παιδική χαρά δίπλα στην είσοδο του Νομαρχιακού Νοσοκομείου, στα οποία έχουν εμφανιστεί τα πρώτα κουκούλια καμπιών.

Επισκεφτήκαμε οι ίδιοι το σημείο και τραβήξαμε επίσης φωτογραφίες των πεύκων στα οποία όντως υπάρχουν κουκούλια και αναρωτηθήκαμε εάν τελικά ο ψεκασμός με το εξειδικευμένο συνεργείο του δήμου θα έχει αποτελέσματα και τα παραπάνω είναι ένα ατυχές περιστατικό.

Επίσης κουκούλια αρκετά σε αριθμό έχουν εμφανιστεί σε πεύκα στο Άλσος ΜΗΤΕΡΑ και από  οτι δείχνουν τα πράγματα για μια ακόμα χρονιά θα έχουμε κάμπιες παντού, με τα γνωστά δυσάρεστα αποτελέσματα, όπως αλλεργίες κ.α.

Σημειώνουμε πως ο δήμος ξεκίνησε τους ψεκασμούς πάλι σε λάθος ημερομηνίες (αργοπορημένα) όπως και το 2019 και το 2020, τότε που τα αποτελέσματα του ήταν απογοητευτικά.

Για την τρέχουσα περίοδο οι ψεκασμοί στο δήμο ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2021, ενώ οι καταλληλότερες ημερομηνίες είναι μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.