Η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων της πόλης μας, από 1ης Ιανουαρίου 2022

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάτοικοι της πόλης μας επικοινωνούν με την εφημερίδα μας ζητώντας να πληροφορηθούν σχετικά με τις αυξήσεις ή μειώσεις που σημειώθηκαν στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων της πόλης μας, από 1ης Ιανουαρίου 2022.

Οι αλλαγές που συνέβησαν έχουν να κάνουν με την περιοχή (Ζώνη) που βρίσκεται το ακίνητο, την εμπορική του αξία, το περιβάλλον, τις κοινωνικές δομές που το περιβάλλουν κ.ά. χαρακτηριστικά.

Όσοι κατάφεραν και μεταβίβασαν ακίνητα έως την 31 Δεκεμβρίου, εμφανίζονται κερδισμένοι, αφού τα έξοδα μεταβίβασης κόστισαν λιγότερα.

Βεβαίως οι περισσότεροι ας περιμένουν από τον ερχόμενο Μάρτιο ή Απρίλιο να λάβουν τους νέους  λογαριασμούς των ΕΝΦΙΑ αυξημένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας υπάρχουν περιοχές (Ζώνες) της πόλης μας οι οποίες δέχτηκαν αυξήσεις έως 50% στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων τους, ενώ άλλες πιθανόν να παρέμειναν αμετάβλητες και ίσως σε κάποιες περιοχές οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων τους να υποχώρησαν ελαφρά.

Όπως μας ενημέρωσε γνώστης των θεμάτων, η λειτουργία δεύτερου σταθμού ΜΕΤΡΟ στην πόλη μας “ώθησε” προς τα πάνω τις αντικειμενικές αξίες σε κάποιες ζώνες (κέντρο, προς Κορυδαλλό κ.ά.), ενώ η παλαιότητα ακινήτων, η πληθυσμιακή πυκνότητα  και η “εγκατάλειψη” άλλων περιοχών πιθανόν να συγκράτησαν τις τιμές αμετάβλητες ή ακόμα και να υποχώρησαν προς τα κάτω…

Σημαντικός παράγοντας αναπροσαρμογής των τιμών, σε ορισμένες περιοχές, είναι και η παρουσία των πυλώνων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην πόλη μας.