Αποκαταστάθηκαν ζημιές και βλάβες και μπήκε σε λειτουργία το σύστημα πυρόσβεσης στο βουνό.


Ολοκληρώθηκε η επισκευή των δύο αντλιών που τροφοδοτούν με νερό, από τη γεώτρηση, τα πυροσβεστικά κανονάκια που υπάρχουν στο βουνό και αποκαταστάθηκαν άλλες βλάβες που υπήρχαν στο πυροσβεστικό σύστημα, με αποτέλεσμα αυτό να τεθεί τώρα σε λειτουργία.

Πληροφορηθήκαμε πως το κόστος της επισκευής θα καλυφθεί από το Δήμο Αγίας Βαρβάρας, παρ’ ότι ΑΣΔΑ, ΠΕΣΥΔΑΠ και Περιφέρεια έπρεπε να συμβάλλουν οικονομικά, αφου πρόκειται για υποδομή που αφορά διαδημοτική εξυπηρέτηση.

Πάντως σταθήκαμε τυχεροί σε σχέση με άλλες περιοχές στις οποίες εκδηλώθηκαν πυρκαγιές με καταστρεπτικά αποτελέσματα, όσο το σύστημα ήταν εκτός λειτουργίας.

Ελπίζουμε στο μέλλον να αποφευθεί παρόμοια κατάσταση και η πυροσβεστική υποδομή να είναι σε ετοιμότητα όταν απαιτείται και να μη τρέχει ο Δήμος καλοκαιριάτικα για επισκευές.

Στις φωτογραφίες μας διακρίνονται δύο από τα 9 συνολικά πυροσβεστικά κανονάκια που υπάρχουν στο βουνό, να εκτοξεύουν νερό στα δένδρα προκειμένου να υπάρχει υγρασία και να μειωθεί η πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς.