Ολοκληρώνεται η επισκευή του συστήματος πυρασφάλειας στο βουνό

Έως τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας θα έχει αποκατασταθεί πλήρως η βλάβη που είχαν οι αντλίες που τροφοδοτούν με νερό τα πυροσβεστικά κανονάκια στο βουνό.

Υπενθυμίζουμε πως από τις τρεις αντλίες είχαν βλάβη οι δύο από αυτές, με αποτέλεσμα καλοκαιριάτικα το βουνό να είναι απροστάτευτο από τυχόν πυρκαγιές που μπορούν να ξεσπάσουν ανά πάσα στιγμή.

Σημειώνουμε πως το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η παράταξη “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ” αφού η επικεφαλής της παράταξης κ. Νίκη Σιαραμπή και τα στελέχη της ΔΕΚ κ.κ. Θανάσης Τσεκούρας και Χρήστος Ανδρεόπουλος επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις και διαπίστωσαν πως ήταν εκτός λειτουργίας.

Eπίσης σημειώνουμε πως και ο επικεφαλής της Μείζονος αντιπολίτευσης κ. Θεόδωρος Βασιλάκος είχε αναφερθεί στο θέμα, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας.

Ο δήμος παρότι γνώριζε το πρόβλημα δεν είχε φροντίσει για την αποκατάσταση της βλάβης και κινήθηκε κατόπιν της δημοσιοποίησης του θέματος αλλά και των πυρκαγιών που ξέσπασαν το τελευταίο καυτό τριήμερο του Ιουλίου.

Σημειώνουμε πάντως πως στο κόστος της επισκευής των αντλιών που θα είναι αρκετά υψηλό, όπως πληροφορηθήκαμε, δεν συμμετέχουν  ο ΑΣΔΑ, η Περιφέρεια ή ο ΠΕΣΥΔΑΠ.

Aς ελπίσουμε πως από του χρόνου ο Δήμος θα κάνει έλεγχο του συστήματος πριν μπει ο καλοκαίρι…