“ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ”: “ή ΑΣΧΕΤΟΙ ή ΨΕΥΤΕΣ. Το ίδιο επικίνδυνοι”

Με δελτίο τύπου και με τον αιχμηρό τίτλο     “ή ΑΣΧΕΤΟΙ ή ΨΕΥΤΕΣ. Το ίδιο επικίνδυνοι” η παράταξη του κ. Μιχάλη Γιάγκα κατηγορεί τη Διοίκηση του δήμου για την απάντηση που δόθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, σχετικά με τα επιπλέον τ.μ. που δηλώθηκαν από συμπολίτες μας στο δήμο τα τελευταία δύο χρόνια.

                                                           ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                         18-11-21 

ή ΑΣΧΕΤΟΙ ή ΨΕΥΤΕΣ. Το ίδιο επικίνδυνοι.

Στη συζήτηση για τον καθορισμό των ανταποδοτικών ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ, στο δημοτικό συμβούλιο της 9ης Νοεμβρίου 2021, η επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» κα Ελένη Καρανάσιου ρωτάει τη δημοτική αρχή, πόσα τετραγωνικά μέτρα δηλώθηκαν επί πλέον στο Δήμο τα δύο τελευταία χρόνια, με τις διορθωτικές δηλώσεις των νοικοκυριών, σε εφαρμογή σχετικής νομοθεσίας. Επί του εμβαδού αυτού θα υπολογιστούν επί πλέον  δημοτικά τέλη.

Για το τόσο σοβαρό θέμα, που κλήθηκε το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής κος Σωτηρόπουλος απάντησε  ότι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ πόσα τ.μ. δηλώθηκαν από τους ιδιοκτήτες, ενώ ο γενικός γραμματέας του Δήμου, στο ίδιο  Δημοτικό Συμβούλιο, δήλωσε ΨΕΥΔΩΣ ότι δηλώθηκαν  25 με 30.000 τ.μ. επί πλέον.  Με τη δήλωση αυτή  συμφώνησε και ο δήμαρχος.

Όμως η ίδια η υπηρεσία τους, τους διαψεύδει.  Από έγγραφη απάντησή της και τα στοιχεία που κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο προκύπτει ότι τελικώς δηλώθηκαν: 285.500 το 2020 και 248.138 το 2021. Σύνολο 533.638 επί πλέον τ.μ.)

Δυστυχώς, έτσι διοικούν το δήμο. Με αυτή τη συμπεριφορά επιχειρούν να εξαπατήσουν δημοτικούς συμβούλους και πολίτες.

Σημείωση: Για την εκκαθάριση των δηλώσεων ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΕ με έξτρα αμοιβή, ειδικός σύμβουλος !!!  Ποιο είναι το αποτέλεσμα της  δουλειάς του;

Παρακολουθήστε το απόσπασμα (βίντεο) της συνεδρίασης στον σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/AgiaVarvaraDunatiPoli/videos/446861303727801