Τι πρέπει να γίνει για να ανταποκριθεί ο δήμος στις υποχρεώσεις του και να καθαρίσει το πεζοδρόμιο; Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα;

Εδώ και εβδομάδες ένα μεγάλο μέρος του πεζοδρόμιου της οδού Αγίας Μαρίνας έχει κλειστεί με κορδέλες, ορισμένες έχουν φύγει πάντως από τη θέση τους, επειδή σημειώθηκε κατολίσθηση από τον υπερυψωμένο χώρο με τον οποίον  συνορεύει.

Πέτρες, χώματα, θάμνοι και δένδρα βρίσκονται στο πεζοδρόμιο όλο αυτό το διάστημα και οι πεζοί συμπολίτες μας ή όσοι κατευθύνονται προς την πόλη μας ή τον σταθμό ΜΕΤΡΟ “ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ”, περπατούν στο οδόστρωμα της οδού, η οποία είναι συνεχώς γεμάτη κίνηση, με τις δύο πλευρές της με παρκαρισμένα οχήματα, με λεωφορειακές γραμμές να τη διασχίζουν, όπως και φορτηγά.

Ο Δήμος που είναι υπεύθυνος για τα πεζοδρόμια και την ασφάλεια γενικότερα του πολίτη, τι στο καλό κάνει;

Γιατί δεν το καθαρίζει και να το δώσει στους πεζούς;

Αν ευθύνεται κάποιος για την κατολίσθηση και όσα συνέβησαν να τρέξει να τα βρούνε.

Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να μην καθαρίζει το πεζοδρόμιο και να βάζει σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή συμπολιτών μας και μη, τόσες εβδομάδες.

Ακόμα κι αν δεν θέλει να το κάνει αυτό, είχαμε προτείνει πρόσφατα, να απαγορεύσει το παρκάρισμα από την πλευρά του δήμου μας, στο σημείο που υπάρχει το πρόβλημα και με φωσφοριζέ κολονάκια να δημιουργήσει στο οδόστρωμα, διάδρομο πεζών για να περπατούν με ασφάλεια και όχι ανάμεσα σε εν κινήσει Ι.Χ. και λεωφορεία.

Ας τελειώνουμε με το θέμα πάντως.

Ή έχουμε δήμο που φροντίζει για την ασφάλεια των δημοτών του ή δεν έχουμε;

Τι πρέπει να γίνει για να ανταποκριθεί ο δήμος στις υποχρεώσεις του και να καθαρίσει το πεζοδρόμιο;

Πρέπει να θρηνήσουμε θύματα;

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!