Μέτρα για ανεμβολίαστους: Ποιοι θεωρούνται κλειστοί και ποιοι υπαίθριοι ανοιχτοί χώροι


Από σήμερα Σάββατο ξεκινούν οι σαρωτικοί έλεγχοι για την τήρηση των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν για τους ανεμβολίαστους σε εστίαση και λιανεμπόριου, ωστόσο, απομένουν αρκετές διευκρινίσεις για να αποφευχθούν ξανά τα «παραθυράκια» και τα ευτράπελα.

Ένα από τα κενά που υπάρχει σε ανεμβολίαστους πολίτες και επιχειρηματίες της εστίασης είναι τι θεωρείται μεικτός εξωτερικός χώρος, όπου, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, όσοι δεν έχουν κάνει εμβόλιο, θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό rapid test για να μπορέσουν να καθίσουν.

Σήμερα, ο Διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, αποσαφήνισε πού θα γίνονται οι έλεγχοι, πώς και τι θα ισχύει. Σύμφωνα με τον ίδιο, λοιπόν, οι κλειστοί και οι υπαίθριοι χώροι καθορίζονται όπως με τον αντικαπνιστικό νόμο.

Τι έλεγε ο αντικαπνιστικός νόμος; Ως εξωτερικοί χώροι θεωρούνται όσοι είναι περιμετρικά ανοικτοί σε δύο πλευρές τουλάχιστον και δεν είναι στεγασμένοι.

Κλειστός χώρος, είπε ο κ. Μπίνης στον ΣΚΑΪ, θεωρείται και ο υπαίθριος χώρος που κλείνει εντελώς. Αυτό δηλαδή που συμβαίνει σε μπαρ, εστιατόρια και καφετέριες που κλείνουν με πλαστικά και τέντες σχεδόν εξολοκλήρου τον ανοιχτό χώρο που διαθέτουν.

πηγή: Aftodioikisi.gr

Did you like this? Share it:
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!