Ο Δήμος ανακοίνωσε την έναρξη ψεκασμών των πεύκων για την αντιμετώπιση των καμπιών

Από τις αρχές Σεπτέμβρη, η εφημερίδα μας έχει αναφερθεί στους ψεκασμούς των πεύκων για την αντιμετώπιση των καμπιών, οι οποίες κατατρώγουν και ξεραίνουν τα δένδρα, σημειώνοντας πως έπρεπε να είχαν ήδη ξεκινήσει και πως αυτή την εργασία να μην την κάνουν εργαζόμενοι του δήμου, οι οποίοι δεν έχουν την κατάλληλη εμπειρία και γνώση, αλλά ειδικό συνεργείο.

Ως προς το πρώτο μέρος δεν εισακουστήκαμε από το δήμο και οι ψεκασμοί δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα.

Ως προς το δεύτερο ο δήμος έλαβε υπ ΄  όψιν του την προτροπή μας και θα αναθέσει την εργασία αυτή σε “εξειδικευμένο συνεργείο”, όπως αναφέρει σε σχετικό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Θυμίζουμε πέρσι πως οι ψεκασμοί ξεκίνησαν στις 26 Οκτωβρίου, από εργαζόμενους του δήμου, χωρίς προστατευτική ενδυμασία, μάσκες, γάντια κλπ προβλεπόμενα.

Αποτέλεσμα της καθυστερημένης έναρξης ψεκασμών, είχαμε κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, κάμπιες να σουλατσάρουν παντού, σε Σχολεία, στα Ριμινίτικα, στα Άλση.

Άλλες να πέφτουν στο κεφάλι δασκάλου στο 4ο Δημοτικό Σχολείο και άλλοι συμπολίτες μας, να απειλούνται με αλλεργίες.

Αποτέλεσμα ο δήμος να αναγκαστεί εκ των υστέρων και από ανάγκη, να φέρει ιδιωτικό συνεργείο για να απομακρύνει τα κουκούλια από τα πεύκα του προαυλίου του Α ΄  Δημοτικού σχολείου και να τα κάψει στο προαύλιο του σχολείου, αφού απέτυχε να τα αντιμετωπίσει, πληρώνοντας δηλαδή ξανά τη δουλειά που ήδη είχε πληρώσει.

Ας ελπίσουμε εφέτος πως θα γίνει καλύτερη δουλειά και δεν θα τρέχουμε σαν δήμος πάλι…

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

  Αυτοτελές Τμήμα Δημάρχου             ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ                2/11/2021

ΕΝΑΡΞΗ ΨΕΚΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΜΠΙΑ ΤΩΝ ΠΕΥΚΩΝ

Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι, όπως κάθε χρόνο και φέτος, ξεκινούν άμεσα οι ψεκασμοί για την κάμπια των πεύκων.

Συγκεκριμένα, το τμήμα Κηποτεχνίας και Πρασίνου του Δήμου Αγίας Βαρβάρας με εξειδικευμένο συνεργείο θα πραγματοποιήσει ψεκασμούς,  χρησιμοποιώντας βιολογικό εντομοκτόνο σκεύασμα, μη τοξικό, το «βάκιλο της Θουριγίας» (Bacillus Thurigiensis), το οποίο είναι ακίνδυνο για τα τέλεια έντομα όπως η μέλισσα, τα ζώα και τον άνθρωπο, ενώ είναι φιλικό προς το περιβάλλον και δεν εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Θα ψεκαστούν μεμονωμένα πεύκα, πεύκα σε χώρους πρασίνου, πεύκα σε εκπαιδευτήρια και άλση.

Η εξέλιξη των ψεκασμών θα εξαρτηθεί και από τις καιρικές συνθήκες.