Γιώργος Μπουγελέκας: “Χάσαμε έναν άνθρωπο σπάνιου ήθους, ευγένειας, αγωνιστικότητας και αφοσίωσης”


Πέθανε το πρωί της Κυριακής 10 Οκτωβρίου, σε ηλικία 73 χρονών, ύστερα από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο, ο πρώην βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής υπουργός Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης.

Ήταν αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και είχε γίνει γνωστός για τη συμμετοχή του σε συνδικαλιστικά και κοινωνικά κινήματα, όπως και σε ακτιβιστικές ενέργειες για το παλαιστινιακό.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Βουλής και το 2015 ανέλαβε τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με το δυσάρεστο αυτό γεγονός, ο συμπολίτης μας κ. Γιώργος Μπουγελέκας γράφει σχετικά:

Σήμερα χάσαμε έναν άνθρωπο σπάνιου ήθους, ευγένειας, αγωνιστικότητας και αφοσίωσης.

Τον ευαίσθητο ποιητή, τον σπουδαίο πανεπιστημιακό δάσκαλο, τον αταλάντευτο αριστερό, τον μαχητικό βουλευτή, τον αγαπημένο μας σύντροφο Τάσο Κουράκη. Αξέχαστες θα μου μείνουν όλες οι στιγμές της μακρόχρονης συνεργασίας μας.

Εδώ το στιγμιότυπο από την επίσκεψη του ως Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας στο 1ο ΓΕΛ της Αγίας Βαρβάρας, στην οποία τον συνόδευσα ως επιστημονικός του συνεργάτης.

Μαζί μας ήταν ο τότε δήμαρχος της πόλης μας Γιώργος Καπλάνης-Β, ο Nεκτάριος Kορδης, ο Αναστάσιος Λεμπέσης και ο Διονύσης Βυθούλκας.

Στις ψυχές όλων όσων τον γνωρίσαμε θα μείνει αθάνατος”.

Γιώργος Μπουγελέκας