Επιστολή του δήμου, σχετικά με το ρεπορτάζ μας για την εκδήλωση του Σαββάτου, στην πλατεία 19ης Μάΐου

Λάβαμε από το Γραφείο Τύπου του δήμου την παρακάτω επιστολή, η οποία αναφέρεται στο ρεπορτάζ μας, σχετικά με την εκδήλωση που πραγματοποίησε ο δήμος μας το περασμένο Σάββατο στην πλατεία 19ης Μάη, με αφορμή την επανασύνθεση του μνημείου Ποντίων.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

NOMOΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αξιότιμε κ. Βαμβακόπουλε,

Γνωρίζετε καλά ότι την σπουδαία εκδήλωση αναγέννησης του μνημείου αγώνων και θυσιών του ποντιακού ελληνισμού την διοργάνωσε ο δήμος μας και συγκεκριμένα το «Σχολείον Παράδοσης και Λαογραφίας» του δήμου μας υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του κορυφαίου καλλιτέχνη Ηλία Υφαντίδη, ο οποίος είναι δάσκαλος ποντιακής λύρας στο ανασυγκροτημένο Ωδείο μας και διευθυντής του Σχολείου Παράδοσης και λαογραφίας.

Τα παραπάνω τα παραβλέψατε και αφήσατε εντέχνως να φανεί ότι οφειλόταν σε άλλους η επιτυχημένη παράσταση-δρώμενο, θέλοντας ( παλιά μου τέχνη κόσκινο) να υποτιμήσετε τους πραγματικούς συντελεστές, τον δήμο και τα στελέχη του.

Δεν είμαστε αφελείς, γνωρίζουμε το παραδημοσιογραφικό παιχνίδι σας που υπηρετεί συγκεκριμένες ιδιοτέλειες. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση εμπλέξατε και την πρόεδρο του συλλόγου «Ο Φάρος», στην οποία πιστώσατε την επιτυχία της εκδήλωσης, πράγμα εντελώς ανήθικο, διότι έγινε εν αγνοία της και διότι έχει αναγνωριστεί και επαινεθεί για τις δικές της επιτυχημένες παραστάσεις και δεν χρειαζόταν να κλέψει την δουλειά κάποιου άλλου για να δοξασθεί, ούτε χρειαζόταν το δικό σας φαιδρό δημοσίευμα για να επαινεθεί.

Ατυχήσατε πολλαπλώς, όπως συμβαίνει κατ’ εξακολούθηση, δηλαδή φέρνετε αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκετε!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΑΣ

Δεν κατανοούμε, το ύφος, τους χαρακτηρισμούς και το νόημα της επιστολής σας.

Το άρθρο μας ξεκινούσε με την εξής επαινετική για το δήμο και τη συγκεκριμένη εκδήλωση παράγραφο και με πρώτη φωτογραφία προσώπου, αυτή του δημάρχου:

Πως υποστηρίζεται πως τα παραβλέψαμε;

Ποιος γράφουμε πως την διοργάνωσε;

Σχετικά με την αναφορά μας στον κ. Υφαντίδη, τον οποίον δεν γνωρίζουμε προσωπικά αλλά έχουμε πληροφορηθεί για το κύρος  και την καλλιτεχνική του αρτιότητα, στο ολοκληρωμένο άρθρο της  εφημερίδας μας, διαβάστε τι γράφαμε, πριν μας στείλετε και λάβουμε την επιστολή σας, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, για να μην υποστηρίξει κάποιος πως κάναμε την οποιανδήποτε αναφορά στο πρόσωπό του, μετά την επιστολή σας:

Μάλλον Ατυχήσατε πολλαπλώς, να μας κατηγορήσετε…