Προετοιμάζονται καταλήψεις σε Γυμνάσια – Λύκεια – «Επαφές» μέσω διαδικτύου

Καταλήψεις φαίνεται να ετοιμάζουν για το επόμενο διάστημα μαθητές σε σχολεία της χώρας, αντιδρώντας στην ελάχιστη βάση εισαγωγής και καταγγέλλοντας ελλιπή μέτρα κατά της πανδημίας.

Ήδη κάποια σχολεία έχουν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, ενώ τα καλέσματα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για καταλήψεις όλο και αυξάνονται.

Ανάλογες πληροφορίες έχουν φτάσει στην εφημερίδα μας, από την προηγούμενη εβδομάδα που αφορούν δύο σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη μας. Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια πηγή μας, μαθητές ήδη έχουν προμηθευτεί αλυσίδα και λουκέτο για την είσοδο του Σχολείου τους, ενώ σε άλλο οι συζητήσεις έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό.

Θυμίζουμε πως την προηγούμενη χρονιά καταλήψεις είχαν γίνει σε Γυμνάσια της πόλης μας και στα δύο Λύκειά μας, απ΄ όπου και οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν εκπαιδευτικοί σε λύκεια της Αττικής μαθητές τους έχουν αρχίσει να συζητούν σε σελίδες και ομάδες στο Facebook για έναρξη καταλήψεων χωρίς όμως να υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα.

Την ίδια ώρα αντιληπτές έχουν γίνει και συζητήσεις μαθητών κι από διευθυντές σχολείων αλλά και γονείς.

Μέχρι τώρα καταλήψεις υπάρχουν σε γυμνάσια και λύκεια στην Πάτρα, στο Αγρίνιο, στα Χανιά, στην Σπάρτη και στον Πειραιά.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι σε περίπτωση διακοπής των μαθημάτων λόγω κατάληψης, αυτά συνεχίζονται μέσω τηλεκπαίδευσης και οι απουσίες μετρούν κανονικά.

Υπενθυμίζεται επίσης πως με απόφαση του υπουργείου Παιδείας έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα τα δύο πρώτα τμήματα σχολείων λόγω κρουσμάτων κορωνoϊού. Πρόκειται για δύο τμήματα σε δημοτικό σχολείο της Νεάπολης Θεσσαλονίκης.

Σημειώνουμε πως για την αναστολή λειτουργίας ενός τμήματος πρέπει να έχουν νοσήσει τουλάχιστον οι μισοί μαθητές του.

πηγή: aftodioikisi.gr

Did you like this? Share it:
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!