Κωνσταντίνος Παϊτέρης: “Η αξία και η προσφορά του αείμνηστου Μανώλη Αγγελόπουλου στο Λαϊκό Τραγούδι είναι γνωστή και σεβαστή από όλο το πανελλήνιο”

Με αφορμή τα δημοσιεύματα της εφημερίδας μας σχετικά με το πρόγραμμα των “ΓΙΟΡΤΩΝ ΠΟΛΗΣ 2021” του δήμου μας, στο οποίο δεν υπάρχει κάποια εκδήλωση για τον Μανώλη Αγγελόπουλο, έχουν υπάρξει πολλά σχόλια από συμπολίτες μας.

Παρακάτω δημοσιεύουμε ένα από αυτά, του κ. Κωνσταντίνου Παϊτέρη, Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών, το οποίο διακρίνεται για το ήρεμο αλλά μεστό νόημα του.

“Αξιότιμε κύριε Βαμβακόπουλε,

Η αξία και ή προσφορά του αείμνηστου Μανώλη Αγγελόπουλου στο Λαϊκό Τραγούδι είναι γνωστή και σεβαστή από όλο το πανελλήνιο αλλά και τον ελληνισμό σε όλων τον κόσμο!!!!

Τραγούδια αγάπης, πατρίδας, της οικογένειας και αρχών και αξιών τραγουδιόνται ακόμη και σήμερα από πολλούς καλλιτέχνες και εξακολουθούν να ραγίζουν αλλά και να εξυμνούν την ψυχή του κάθε ανθρώπου από όπου και αν προέρχεται και του οποιουδήποτε Έλληνα όπου και αν βρίσκεται εντός η εκτός της χώρας μας στο άκουσμα τον τραγουδιών αυτών και του αθάνατου ερμηνευτή τους !!!!

Δεν γνωρίζω αν είναι παράλειψη ή επιλογή από τον δήμο μας να τιμήσει ή όχι και αυτόν τον μεγάλο λαϊκό τραγουδιστή άλλωστε όλοι μας κρινόμαστε στο τέλος.

Οφείλω να καταθέσω την άποψη μου ως πολίτης αυτής της πόλης γιατί με ενδιαφέρει για το τι γίνεται σε αυτή την πόλη γιατί εδώ γεννήθηκα εδώ μεγάλωσα και ζω μέχρι σήμερα, θεωρώ ότι πρέπει να τιμούνται όλοι οι συμπολίτες μας που έχουν προσφέρει ανάλογα με τον τομέα τους από την ίδια την πόλη και κυρίως εκφραστής της πόλης είναι ο δήμος.

Οι άνθρωποι αυτοί είτε βρίσκονται εν ζωή είτε δεν βρίσκονται αποτελούν και αποτέλεσαν φάρο για τον πολιτισμό, αθλητισμό κ.α., Προοθώντας αξίες και ιδανικά που τόσο ανάγκη έχουμε ειδικά και αυτή την εποχή, εποχή covid, Οι άνθρωποι αυτοί που έκαναν γνωστή την Αγία Βαρβάρα για τα καλά της και όχι για τα άσχημα, Οι άνθρωποι αυτοί που απολαμβάνουν σεβασμό από όλοι την οικουμένη είτε είναι εν ζωή είτε όχι, Οι άνθρωποι παράδειγμα !!!!

Αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους τιμάμε και να νιώθουμε και περήφανοι που είναι από τα σπλάχνα της πόλης μας της Αγίας Βαρβάρας αποτελούν την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης και ένας τέτοιος άνθρωπος ήταν και ο Μεγάλος Λαϊκός τραγουδιστής Μανώλης Αγγελόπουλος !!!!

Τέλος θα ήθελα επί της ευκαιρίας να ζητήσω και μια ειλικρινή συγνώμη από τους τρεις δημοτικούς συμβούλους που είναι και Τσιγγάνοι για τον άστοχο χαρακτηρισμό και σχόλιο που έκανα προς το πρόσωπο τους όσον αφορά το θέμα, αναγνωρίζω το λάθος μου και δεν ντρέπομαι να ζητήσω συγγνώμη δημόσια γιατί ως πολίτης οφείλω να σέβομαι τους θεσμούς και τα όργανα της και επιπλέον επειδή έχω μεγαλώσει μαζί με αυτούς τους ανθρώπους, ξέρω πολύ καλά το ήθος και τον αγώνα που προσπαθούν να κάνουν ώστε να βελτιώσουν με τις δυνάμεις που διαθέτει ο καθένας τους, την πόλη αυτή της οποίας και αποτελούμε αναπόσπαστο κομμάτι της !!!!! Λυπάμαι ήταν λάθος μου ή πικρία και η απογοήτευση για την μη τιμή του αείμνηστου με οδήγησε σε ατόπημα και λάθος !!!!!

Έχουν ήδη δρομολογηθεί κάποια πράγματα και θα έχουμε πολλές εξελίξεις σε θέματα που αφορούν την κοινότητα των Ελλήνων Τσιγγάνων της πόλης.

Κωνσταντίνος Παϊτέρης”