Μετ΄ εμποδίων πραγματοποιήθηκε η ζωντανή αναμετάδοση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας

Μετ΄ εμποδίων πραγματοποιήθηκε η ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της πόλης μας, εχθές μέσω διαδικτύου.

Υπήρχαν προβλήματα στην ονομασία των εικονιζόμενων, προβλήματα στον ήχο, μέχρι και αποσύνδεσης δημοτικού συμβούλου και στην ουσία “αποβολής” του από τη συνεδρίαση, λόγω τεχνικού προβλήματος.

Πρόκειται για τον κ. Φράγκου Μιχάλη, ο οποίος από το 2ο θέμα έως τη λήξη της συνεδρίασης “εξαφανίστηκε” από τη τηλεδιάσκεψη και με τηλεφωνική επικοινωνία γνωστοποιούσε τις ψήφους του.

Ένα άλλο θέμα που δεν έχει να κάνει με τεχνικά προβλήματα, ήταν η εμφάνιση ορισμένων Δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι ίσως δεν έχουν αντιληφθεί πως η τηλεδιάσκεψη του δημοτικού συμβουλίου δεν υπολείπεται σε αξία και βαρύτητα της δια ζώσης  συνεδρίασης  και υποβάθμισαν την διαδικασία, ελπίζουμε, άθελά τους.

Ο λόγος για μέλος του σώματος ο οποίος μπροστά από την κάμερα “πέρναγε” χάρτινα  καραβάκια, ενώ άλλος συνάδελφός του θεώρησε πρέπον να τραβάει με την κάμερα που ήταν ενωμένη με την συνεδρίαση και το διαδίκτυο, κάποιο βρέφος και μέλη της οικογένειας του, στην οικία του προφανώς και να αναπαράγεται δημόσια η εικόνα τους.

Θεωρούμε αυτά τα δύο, ως ατυχέστατα περιστατικά, τα οποία όμως στο μέλλον πρέπει να αποφευχθούν προς χάριν και αναβάθμισης των συνεδριάσεων.

Πάντως η αναμετάδοση της συνεδρίασης σε ζωντανό χρόνο και με την εξάλειψη των τεχνικών προβλημάτων, θα προσφέρουν πολλά στην ενημέρωση του κόσμου και τη δημοκρατία γενικότερα.