Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας “Ο Φάρος”: Εντυπωσιακή η Μουσική Βραδιά «Πόντος Ανάσπαλτος Πατρίδα»

Ο Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ» διοργάνωσε Μουσική Βραδιά στο θερινό σινεμά της πόλης του με ακούσματα Πόντου «…Πόντος Ανάσπαλτος Πατρίδα».

Μια βραδιά ξεγνοιασιάς με μελωδίες, ήχους, ρυθμούς, αλλά και στίχους που απήγγειλαν νέοι του Συλλόγου αναδεικνύοντας τις ρίζες, και την καταγωγή τους.

Τα κείμενα υπέγραψε ο κ. Κυριάκος Σαχανίδης, Συγγραφέας και Ποιητής της ποντιακής διαλέκτου.

Την οργάνωση, επιμέλεια και παρουσίαση της βραδιάς είχε η κ. Σοφία Σαββίδου (Πρόεδρος & Χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου), η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε «….Περάσαμε πολλά εμείς οι Πόντιοι αλλά ευλογημένη ράτσα είμαστε. Αντέχουμε, πολεμάμε και με αισιοδοξία ατενίζουμε το μέλλον.

Στην πανδημία που ταλαιπωρεί ολόκληρη την ανθρωπότητα, θωρακιζόμαστε, προσέχουμε τον εαυτό μας, τους συνανθρώπους μας και νικητές θα βγούμε»

Σε αυτό το μαγικό μουσικό ταξίδι συμμετείχαν: Σταύρος Σαββίδης στο τραγούδι, Γιώργος Κυριακίδης και Δημήτρης Κοσμίδης στις λύρες, Κώστας Αθανασίου και Παύλος Σταματίδης στα κρουστά, Παντελής Νικολαϊδης στα πνευστά, Κώστας Φουλίδης στα πλήκτρα. Ο καθένας συνέβαλλε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο.

Λυγερόκορμες ζουπουνοφόρες με τους χορούς τους, έδωσαν ζωντάνια και χρώμα και όταν οι Πυρριχιστές πάτησαν στην σκηνή, στα ουράνια αντήχησαν οι πατημασιές τους.

Ψηλά στο βουνό, κάτω από το φως του φεγγαριού, δίπλα στο αγιόκλιμα το κοινό απόλαυσε μια μαγική μουσική βραδιά.

Η υπέροχη ορχήστρα, ο ενθουσιασμός, η χαρά της επικοινωνίας ήταν τα βασικά συστατικά αυτής της πετυχημένης βραδιάς.

Έφυγαν όλοι με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Γ. Πουλάκης και Δ. Σωτηρόπουλος, ο πρ. Υπουργός Μ. Καρχιμάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σ. Σαββίδης, ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ασσυρίων Κ. Μπατσάρας, ο Πρόεδρος Ένωσης Κρητών Αγ. Βαρβάρας «η Μεγαλόνησος» Π. Πρεντάκης με την παρέα του και εκπρόσωποι αδελφών ποντιακών σωματείων Περιστερίου, Κορυδαλλού, Ένωσης Αιγάλεω, Αργολίδας, Αρκαδίας.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής και προστασίας.

Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ»