Πόλος έλξης ο Πειραιάς με την «απόβαση» 30 Ferrari στο Μεγάλο Λιμάνι

Το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές Club ιδιοκτητών αυτοκινήτων FERRARI της Ιταλίας, «PASSIONE ROSSA» έρχεται για πρώτη φορά στον Πειραιά.

Πρόκειται για μια ακόμη δράση εξωστρέφειας του Δήμου Πειραιά και της Περιφέρειας Αττικής, που σκοπό έχει να τοποθετήσει την πόλη ψηλά στον χάρτη των τουριστικών προορισμών, σε έναν ακόμη τομέα, αυτόν του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

30 ξεχωριστές Ferrari – μεταξύ των οποίων τα μοναδικά μοντέλα, Enzo, Portofino, 360 Modena, California T, 458 Speciale, Mondial, 355 F1 – θα βρίσκονται από την Παρασκευή 17 έως και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στο μεγάλο λιμάνι, στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας», τη γιορτή – θεσμό του Πειραιά, που πραγματοποιείται για 7η συνεχή χρονιά με δωρεάν εκδηλώσεις σε όλη την πόλη.

Οι ιταλίδες «καλλονές» θα φωτογραφηθούν και θα κινηματογραφηθούν σε ένα εντυπωσιακό Road Show στο παραλιακό μέτωπο και τα αξιοθέατα της πόλης μας, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας τις ομορφιές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Πειραιά.

Παράλληλα, τα 30 αυτοκίνητα θα σταθμεύσουν στο Πασαλιμάνι, όπου ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να τα θαυμάσει από κοντά και να βγάλει φωτογραφίες, ενώ 30 υπερτυχεροί θα ζήσουν μια ονειρική εμπειρία καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να συνοδηγήσουν ένα από τα πολυτελή Ιταλικά αυτοκίνητα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του “Ferrari Road Show – Πειραιάς 2021”:

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου:

12:00 Έκθεση Ferrari στο Πασαλιμάνι – Παραλιακή βόλτα αυτοκινήτων από την Πειραϊκή στο Μικρολίμανο.

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου:

12:00 Κινηματογράφηση – Φωτογράφιση οχημάτων Ferrari στο λιμάνι του Πειραιά και σε αξιοθέατα της πόλης.

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου:

11:00 Έκθεση Αυτοκινήτων – Συνοδηγήσεις με Ferrari, πάρκινγκ Γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

18:30 Επίσημη Παρουσίαση του Ferrari Club Passione Rossa, πάρκινγκ Γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης» . Παρουσιάζουν: Σάσα Σταμάτη, Βαγγέλης Κιούσης

Τη δράση διοργανώνουν ο Δήμος Πειραιά και η Περιφέρεια Αττικής, με τη συνδρομή της Media World Advertising και της Active Media, ενώ την υποστήριξη τους παρέχουν η ΠΑΕ Ολυμπιακός, το Λιμεναρχείο Πειραιά, η Ελληνική Αστυνομία και ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς. Ta ταξίδι από και προς την Ιταλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Superfast Ferries – Anek Lines.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε σχετικά:

«Συνεχίζοντας την προσπάθεια για την τουριστική προβολή της πόλης μας, υποδεχόμαστε με χαρά στον Πειραιά, το συγκεκριμένο club Ferrari, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή παγκοσμίως, με θαυμαστές που παρακολουθούν φανατικά τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του. Για ένα τριήμερο, ο Πειραιάς θα γίνει πόλος έλξης για τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά και για όσους θελήσουν να δουν από κοντά τα μοναδικά αυτά αυτοκίνητα. Παράλληλα, μας δίνεται η δυνατότητα να αναδείξουμε και να προβάλλουμε τα αξιοθέατα της πόλης μας, τις ομορφιές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Συνεχίζουμε, με πρωτότυπες δράσεις και μεγάλες διοργανώσεις, ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω τη θέση του Πειραιά ως τουριστικού προορισμού».

Η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας Προβολής και Μέσων Ενημέρωσης κα Ανδριάνα Ζαρακέλη ανέφερε:

«Η παρουσία των μελών του Ferrari club Passione Rossa, στην πόλη μας αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για την προώθηση του Πειραιά ως τουριστικού προορισμού και εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό του Destination Piraeus για την τουριστική προβολή της πόλης μας. Εκτός από το γενικό κοινό, στοχεύουμε στο να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης μας, και στην μεγάλη αγορά του μηχανοκίνητου τουρισμού, αγορά με ενδιαφέρουσες προοπτικές ανάπτυξης. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Αττικής και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού για την υποστήριξη, όπως επίσης την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη φιλοξενία των δράσεων και τον ΟΛΠ για την παραχώρηση του χώρου.

Ο Πρόεδρος του Ferrari club Passione Rosa, Δρ. Φάμπιο Μπαρόνε δήλωσε:

Το Ferrari Club Passione Rossa στη Ρώμη είναι το μεγαλύτερο και δημοφιλέστερο Club ιδιοκτητών Ferrari της Ιταλίας. Ευχαριστώ την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου και τον Δήμαρχο, κ. Ιωάννη Μώραλη. Ανυπομονούμε να επισκεφτούμε τον Πειραιά και να προσφέρουμε την ευκαιρία σε όλους να θαυμάσουν και να γνωρίσουν το σημαντικότερο Ferrari Club στον κόσμο. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία, καθώς δύο σημαντικά brands, ο «Πειραιάς» και η «Ferrari» θα συνεργαστούν και θα προσφέρουν μια σπουδαία εκδήλωση. Ανυπομονώ να σας δω σύντομα στον Πειραιά!

• Πληροφορίες για το FERRARI CLUB «PASSIONE ROSSA»

Το FERRARI Club «Passione Rossa» ιδρύθηκε από τον Δρ. Fabio Barone το 1999, ο οποίος είναι και ο Πρόεδρος του μέχρι σήμερα. Μέλη του Club είναι αποκλειστικά μεγάλοι Ιταλοί επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες ή συλλέκτες αυτοκινήτων FERRARI. Έχει ως αποκλειστικό σκοπό τη διάδοση της πιο διάσημης μάρκας πολυτελών sport αυτοκινήτων στον κόσμο. Το Club εδώ και χρόνια είναι ένας απαραίτητος συντελεστής για εθνικές και διεθνείς εκδηλώσεις και παραστάσεις, όπου τα αυτοκίνητα FERRARI είναι πρωταγωνιστές μαζί με τον τόπο που επισκέπτονται.

Ο Πρόεδρος του FERRARI Club «Passione Rossa», Fabio Barone, είναι κάτοχος τριών (3) παγκόσμιων ρεκόρ ταχύτητας (Guinness World Speed Records). Στον Πειραιά θα ταξιδέψει με ένα νέο Παγκόσμιο ρεκόρ στις αποσκευές του. Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, ταξίδεψε με την F8 Tributo, από το κέντρο της Ρώμης στο Βόρειο Ακρωτήριο της Νορβηγίας, το βορειότερο σημείο της Ευρώπης, που είναι προσβάσιμο με αυτοκίνητο, απόσταση 4.345 χιλιομέτρων, σε λιγότερο χρόνο από ό, τι προβλέπει το Google Maps.

πηγή: Airetos.gr