5ο Δημοτικό Σχολείο: Αγιασμός – Έναρξη νέας σχολικής χρονιάς 2021 – 2022 – Οδηγίες

Σας ενημερώνουμε ότι ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021 – 2022 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 09:15 π.μ. στο προαύλιο του σχολείου για τους μαθητές της Α΄ τάξης.

Για τους λοιπούς μαθητές στην αίθουσά τους.

Οι γονείς θα περιμένουν έξω από το σχολείο.

Για λόγους αποφυγής συγχρωτισμού και διασφάλισης της δημόσιας υγείας οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν στο σχολείο στις 09:00 π.μ. υποχρεωτικά με μάσκα και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υ.ΠΑΙ.Θ. Σύμφωνα με αυτές :

Υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα και οι μαθητές/τριες προσέρχονται με την επίδειξη (και όχι προσκόμιση) βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος.

Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Άρα, τη Δευτέρα 13/09/2021 οι μαθητές θα πρέπει να προσέλθουν με αρνητικό αυτοδιαγνωστικό τεστ. Από την υποχρέωση διενέργειας και επίδειξης self-test απαλλάσσονται όσοι μαθητές έχουν πιστοποιητικό νόσησης τελευταίου εξαμήνου.

Στη συνέχεια οι μαθητές θα μπουν στις τάξεις όπου θα γίνει η πρώτη γνωριμία με τον δάσκαλο/α τους

Στις 09:45 π.μ. θα σχολάσουν οι μαθητές όλων των τάξεων – εκτός της Α΄ τάξης.

Αμέσως μετά τον αγιασμό θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του σχολείου συνάντηση – ενημέρωση των γονέων μόνο της Α΄ τάξης, πάντοτε με χρήση μάσκας σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ, για θέματα καθημερινότητας του σχολείου με τον διευθυντή και τη δασκάλα της Α΄ τάξης. Οι μαθητές της Α΄ τάξης θα σχολάσουν περίπου στις 10 : 30 μ.μ

Παρακαλούμε να ελέγχετε καθημερινά το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας προκειμένου να ενημερώνεστε έγκαιρα και έγκυρα για όλες τις δράσεις/δραστηριότητες του σχολείου.

Με τις θερμότερες ευχές μας για μια ευχάριστη και δημιουργική χρονιά !

Από τον Σύλλογο Διδασκόντων