Τρεις νέες συνεργασίες ο ΝΕΦΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

Η Διοίκηση του ΝΕΦΟ Νικηφόρου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη συνεργασίας στον τομέα των Υποδομών με τον καλαθοσφαιριστή Μανώλη Παπαμακάριο (Ολυμπιακός, Εθνική Ανδρών, Πανελευσινιακός)  και τονΜιχάλη Γρυλλιωνάκη (Περιστέρι, Ηράκλειο Άρης Πετρούπολης, Κάδμος, Ίρις Πετρούπολης) ως υπεύθυνο προπονητή των τμημάτων Υποδομών.

Επίσης, επικεφαλής Γυμναστής αναλαμβάνει ο Παύλος Τύμπας (Strength and Conditioning Coach, Basketball Development Specialist) τόσο στην Ανδρική ομάδα όσο και στα Τμήματα Υποδομών.

Ο Νικηφόρος  καλωσορίζει τους νέους συνεργάτες στον Σύλλογο και τους εύχεται κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνουν!  Με τις νέες συνεργασίες  ο Νικηφόρος δίνει έμφαση στις Υποδομές,  σε συνέχεια των πολύ καλών εμφανίσεων. Με πλάνο, προχωράει στην δημιουργία Ακαδημιών εκμάθησης μπάσκετ και δημιουργίας αθλητών με ότι αυτό συνεπάγεται (ήθος, αλληλεγγύη, ομαδικότητα, ευ αγωνίζεσθε).

Μανώλης Παπαμακάριος: Διακρίθηκε στο Περιστέρι . Το 2004 μεταγράφηκε στο Μακεδονικό, με τον οποίο έφτασε μέχρι τον τελικό του ULEB Cup και τον Μάιο του 2005 ο γκαρντ συμφώνησε να φορά την «ερυθρόλευκη» φανέλα του Ολυμπιακού για τα επόμενα τρία (2+1) χρόνια. Μάλιστα, από το 2006 ήταν ο αρχηγός της ομάδας. Τον Ιούλιο του 2008 συμφώνησε με τον Πανελλήνιο, ενώ τo 2011 υπέγραψε για 2 χρόνια στην ισπανική Σαν Σεμπαστιάν (Λαγκούν Άρο). Ακολούθησε για 1 χρόνο ο Πανελευσινιακός και το 2014 υπέγραψε στην ισπανική Φουενλαμπράδα.

Μιχάλης Γρυλλιωνάκης:Απόφοιτος Γυμναστικής Ακαδημίας (ΤΕΦΑΑ Αθηνών) με ειδίκευση στο Basket. Ως παίκτης έχει αγωνισθεί σε ΓΣ Περιστέριου (Α1/Α2), Κάδμος, Ηράκλειο, Άμιλλα Περιστερίου.  Συμμετείχε στην μεγάλη ομάδα του Περιστερίου το 1991 (3η θέση στην Α1). To 1987 ήταν 3ος σκορερ στην Α2 με τον Κάδμο Θήβας.
Σημαντική προπονητική εμπειρία από το 1990 σε Aνδρικές ομάδες καθώς και σε τμήματα Υποδομών (ΓΣ Περιστεριού, Αρης Πετρούπολης, Αμιλλα Περιστερίου, Ίριδα Πετρούπολης) με αρκετές διακρίσεις. Έχει προπονήσει και συνεργαστεί με αθλητές που στην συνέχεια διακρίθηκαν σε Συλλόγους ή Εθνικές ομάδες. Συμμετοχή σε δεκάδες σεμινάρια με ομιλητές διεθνείς προσωπικότητες του μπάσκετ.

Παύλος Τύμπας: Στην αθλητική του επαγγελματική καριέρα συμμετείχε σε αρκετές ομάδες μπάσκετ σχεδόν όλων των κατηγοριών (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ,ΠΑΠΑΓΟΥ κτλ.) Στο ξεκίνημα της προπονητικής του καριέρας εργάστηκε σε κορυφαία προπονητικά κέντρα ως strength and conditioning coach, όπου είχε τη δυνατότητα να συνεργαστεί με καταξιωμένους trainers και να προπονήσει επαγγελματίες αθλητές του μπάσκετ, ποδοσφαίρου, βόλλεϊ, τέννις καθώς επίσης και αθλητές πολεμικών τεχνών. Έχει εργαστεί επίσης σαν γυμναστής σε ομάδες μπάσκετ ανδρών και γυναικών(ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ). Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών με ειδικότητα στην καλαθοσφαίριση πλέον αποτελεί έναν απο τους κορυφαίους personal trainers στην Ελλάδα με ειδίκευση τους αθλητές του μπάσκετ και όχι μόνο.  Στους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται συμπεριλαμβάνονται εκτός από τους επίλεκτους αθλητές, άνθρωποι που επιθυμούν να έχουν μία διαφορετική προσέγγιση και προσοχή στην προπόνηση τους.

πηγή: ΝΕΦΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ